Kollolt ja Vennolt võeti topeltkulla püüdmise võimalus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte maailmameistrid Kristo Kollo (vasakul) ja Oliver Venno.
Noorte maailmameistrid Kristo Kollo (vasakul) ja Oliver Venno. Foto: www.fivb.com

Koos Kristel Kiensi ja Kertti Külmiga võinuks U20 EM-il mängida ka värsked U19 maailmameistrid Kristo Kollo – Oliver Venno, kuid koostöö puudumine rahvusvahelise ja Euroopa alaliidu vahel võttis meie noormeestelt topeltkulla püüdmise võimaluse.

Kahtlemata olnuksid Kollo – Venno eile San Salvos alanud EM-il ühed favoriidid, kuid arusaamatul kombel algas Vana Maailma turniir vähem kui 24 tundi pärast pühapäeva õhtupoolikul lõppenud MM-i Haagis. Vahemaa Hollandist Itaalia keskossa olnuks selle ajaga ehk läbitav, kuid vähene taastumisaeg oleks vormile ilmselt laastavalt mõjunud, kirjutab Eesti Võrkpalliliit.

„Arusaamatu, miks kaks olulist võistlust nii lähestikku pandi. Panustasime tähtsamale mõõduvõtmisele, et ei jääks taganemisteed,“ selgitas koos Kollo – Vennoga eile Tallinna saabunud treener Rainer Vassiljev.

„Mina oleks küll tahtnud mõlemast võistlusest, kui need üksteise järel poleks olnud, osa võtta,“ kinnitas Kollo.

Sportlastevaenulikku olukorda oli nõus valgustama CEV-i rannavõrkpallikomisjoni liige Laos Lukas. „Esiteks korraldasid võistlusi kaks eri organisatsiooni,“ alustas Lukas. „MK- ja EM-etappide puhul tehakse koostööd ning püütakse nii palju kui võimalik need eri nädalatele tõsta. Kuna noortevõistluste puhul puudub tavajuhul korraldusõiguse saamisel konkurents, on organiseerijatel ajakava valikul suhteliselt vabad käed. Tean, et U20 EM toimub esmaspäevast neljapäevani, sest reedest pühapäevani peetakse samas kohas Itaalia sarja etapp.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles