Jämsä sihib poolfinaalipääsu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Jämsa
Andrei Jämsa Foto: Tatjana Jaanson.

Eestile, täpsemalt personaalselt endale viimasel kvalifikatsiooniregatil juuni lõpus Poolas olümpia ühepaadipileti teeninud Pärnu sõudeklubi mees Andrei Jämsä soovib Pekingis jõuda vähemalt poolfinaali.

Jämsä, kes lendas koos Jüri Jaansoni, Tõnu Endreksoni ja kolmiku ühise treeneri Tatjana Jaansoniga Pekingisse 1. augustil, stardib eelsõidus kohe olümpia alguses 9. augustil. Enne seda läbis ta koos sama seltskonnaga kolmenädalase treeninglaagri Leedus Trakais, kirjutab Pärnu Postimees.

Terve eelmise hooaja saladusliku kõhuvalu (lõpuks selgus, et oli kubemelihase viga) tõttu vahele jätma pidanud Jämsä enam tervise üle ei kurda. “Tunda ei anna, kuid teen profülaktikaks ikka eriharjutusi,” rääkis Jämsä. “Mu kõik jõunäitajad on head, vorm ja enesetunne oli viimase laagri trennides kord veidi parem, kord kehvem.”

Neli aastat tagasi Ateena olümpial sõudis Jämsä koos narvalaste Andrei Šilini ja Igor Kuzmini ning klubikaaslase Oleg Vinogradoviga paarisaeru neljapaadil ning sai kõrge üheksanda koha.

2005. ja 2006. aastal teenis Jämsä Eesti neljapaadi eessõudjana MM-pronksi. Neljapaadi kandidaat oli ta ka Pekingiks, kuni vigastus mehe rivist viis.

Sellega, et nõelasilmast läbi pugemine ja olümpiale jõudmine ime oli, nõustus ka Jämsä ise. Aga kaotama ta seal ei lähe.

“Lähen ja sõidan nii, et pärast ei peaks kahetsema, et midagi varuks jätsin,” lubas Jämsä. “B-finaali ehk esitosinasse tahaks ikka saada, A-finaal on vist palju tahta. Aga miks mitte võtta eesmärgiks tõusta eelmise olümpia üheksandast kohast vähemalt ühe pulga võrra kõrgemale?”

“Jämsä annab endast parima, selles pole kahtlust,” kinnitas treener Tatjana Jaanson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles