Loeb loodab FIA reeglimuudatustele

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Loeb
Sebastian Loeb Foto: SCANPIX

Autoralli valitsev maailmameister Sebastien Loeb loodab, et Rahvusvaheline Autoliit muudab varsti reegleid, et ei korduks Jordaania etapil toimunud komejant.

Elava legendi sõnul peaks reegleid kohendama nii, et nö. rajapuhastajate rolli ei satuks üldvõidu eest heitlevad mehed. Mäletatavasti tegid mitmed võistlejad Jordaanias kõik selleks, et olukord oma tiimile soodsalt laheneks.

«Kahju, et kõikide tähelepanu on koondunud just sellele aspektile, mitte ekipaažide vahelisele võitlusele,» vahendab rally.ee Loebi öeldut. «Arvan, et esimesed 15 peaksid startima pööratud järjestuses. See oleks teiseks-kolmandaks päevaks parim lahendus. Nii jääb ära taktikamäng ja igaüks peab vajutama stardist finišini.»

Citroenil võistlev prantslane avaldas arvamust, et võib-olla on tark tegu kinni haarata välja pakutud ideest seoses testikatsega

«Kasutada testikatset kvalifikatsioonina, on isegi mõeldav. Siis saaksid sõitjad vastavalt kiirusele koha stardirivis ise valida. Loodan, et varsti FIA muudab reegleid,» märkis Loeb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles