Käsipallikoondis osaleb Klaipeda turniiril kahe võtmemängijata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti käsipallikoondis
Eesti käsipallikoondis Foto: Meelis Heli

Eesti meeste käsipallikoondis osaleb sel nädalavahetusel Klaipedas koos võõrustaja Leedu, Valgevene ja Ukrainaga nelja riigi vahelisel kontrollturniiril.

Kuigi käesolev nädal on vastavalt rahvusvahelisele kalendrile mõeldud koondistele, peavad eestlased Leedu sadamalinnas läbi ajama ilma kahe võtmemängijata.

Nimelt toimuvad järjekordsed voorud Euroopa käsipalliliiduga tülitsevates Hispaania ja Saksamaa liigades, kes ei soovi katusorganisatsiooni järgi oma samme seada. Tõsi, Saksamaa eliitseltskonnas peetakse samuti paus, kuid esimeses divisjonis mitte. Nii jäävadki Klaipeda turniirilt eemale Marius ja Risto Lepp.

Lisaks ei saa Mustingule oma oskusi näidata noortekoondisesse kuuluvad Mikk Pinnonen, Uku-Tanel Laast ja Marko Slastinovski, kes sõitsid Soome kuni 20-aastaste EM-valikturniirile. Lepata ei jää Eesti aga seegi kord, sest rahvuskoondises teeb debüüdi Chocolate Boysi paremsisemine Sten-Erik Lepp.

Eestile tähtsad mängud tulevad juunis, kui 2012. aasta EM-i esimeses valikringis kohtutakse Londonis Küprose, Bulgaaria ja Suurbritanniaga. Edasi pääseb vaid grupi võitja, keda ootab ees kaheringiline turniir Ungari, Makedoonia ning Bosnia ja Hertsegoviinaga.

Mustingu tähelepanu on hetkel aga suunatud esimesele valikringile. «Kõigepealt tuleb võita turniir Londonis ja alles siis mõelda edasisele,» jäi Musting diplomaatiliseks, kuid lisas teise ringi gruppe silmitsedes, et loosi üle kurta ei saa.


Klaipeda turniiri ajakava:
16.04. (kell 17.00) Ukraina - Valgevene
16.04. (kell 19.00) Leedu - Eesti
17.04. (kell 17.00) Eesti - Ukraina
17.04. (kell 19.00) Leedu - Valgevene
18.04. (kell 12.00) Valgevene - Eesti
18.04. (kell 14.00) Leedu - Ukraina

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles