Oklahoma play-off’i vedanud Durant tegi ajalugu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Durant
Kevin Durant Foto: AP/Scanpix

Korvpalliliigas NBA lõppes Eesti aja järgi eile varahommikul põhiturniir ning ühtlasi said selgeks

play-off

’i esimese ringi paarid. Võrreldes eelmise hooajaga tegi suurima tõusu noorepoolne Oklahoma City Thunder.


Mullusel põhihooajal vaid 23 võitu teeninud Thunder korjas tänavu 50 võitu ja sai 32 kaotust ning pääses läänekonverentsis viimasena ehk kaheksandana

play-off

’i.



Thunderi tähtmängijaks on 21-aastane ääremängija Kevin Durant, kes võitis ühtlasi ka põhiturniiri skoorikuninga tiitli. Kõigis 82 kohtumises kaasa teinud Duranti arvele jäi keskmiselt 30,1 punkti, teisele kohale jäi selles arvestuses kaks aastat tagasi sama tiitli võitnud LeBron James 29,7 silmaga.



Ühtlasi sai Durantist läbi aegade noorim põhiturniiri suurim korvikütt. Enne Duranti kuulus see aunimetus Max Zaslofkyle, kes jõudis selle tähiseni 22-aastaselt. Chicago Stagsis mänginud Zaslofky saavutus jäi hooaega 1947/48.



«Sügisel ei osanud ma sellise asja peale mõeldagi. Kuid on suurepärane tunne olla osa ajaloost ja see on asi, mis jääb mulle alatiseks meelde,» vahendas ESPN Duranti sõnu. «Kuid võita põhihooajal 50 mängu on veel parem tunne.»



Viimase mängudepäeva eel oli veel lahtine viimane

play-off

’i pääseja ning selle koha haaras endale legendaarne Chicago Bulls. Üheksakümnendatel liigas domineerinud Bulls alistas võõrsil 98:89 Charlotte Bobcatsi ning sai idakonverentsis 8. koha.



Põhiturniiri lõpetas parima tulemusega Cleveland Cavaliers, kes teenis 61 võitu ja sai 21 kaotust.

Play-off

’i esimeses ringis kohtub Cavaliers just Bullsiga (idakonverentsi 8. asetus).



Idakonverentsi ülejäänud paarides lähevad vastamisi Orlando Magic (2.) – Charlotte Bobcats (7.), Atlanta Hawks (3.) – Milwaukee Bucks (6.) ning Boston Celtics (4.) – Miami Heat (5.).



Läänekonverentsis näitas parimat tulemust tiitlikaitsja Los Angeles Lakers (1. asetus), kes kohtub esimeses ringis Thunderiga (8.). Teistes paarides kohtuvad Dallas Mavericks (2.) – San Antonio Spurs (7.), Phoenix Suns (3.) – Portland Trail Blazers (6.) ning Denver Nuggets (4.) – Utah Jazz (5.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles