Sportlased saabuvad Pekingisse

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pekingisse on tänaseks jõudnud juba suurem osa

 

rohkem kui kümnest tuhandest sportlasest., kes võtavad ametlikult reedel algavatest olümpiamängudest, mille mitteametlik avalööl tehti juba täna naiste jalgpalliplatsil.

Hiina pealinna lähedale rajatud uus uhke rahvusvaheline lennujaam kihab juba mitmendat päeva, sest rahvuskoondisi voolab kohale igast maailmanurgast. Neid võtavad seal vastu arvukad fännid, ametnikud ja meediategelased, ent ka lihtsalt uudishimulikud kohalikud, vahendas Reuters.

Eelmistel olümpiamängudel seitsme kümnendikuga medalist ilma jäänud briti ujuja Ross Davenport kinnitas, et ta on väga põnevil, kuid üritab võistlusteks valmistudes esialgu palju süüa ja puhata.

Paljud sportlased on oma saabumise siiski jätnud viimasele minutile, muretsedes oma tervise pärast, mida ohustab Pekingi taevast jätkuvalt mattev sudu. Lisaks valmistab atleetidele muret suur kuumus.

Aafrika valitsev meister naiste 3000 meetri takistusjooksus Ruth Bosibori Nyangau kurtis ajakirjanikele, et ilm on liiga palav isegi tema jaoks ning see muudab raskeks võistlusteks väljapuhkamise.

Pekingi olümpiamängudele, mis kestavad 8.-24- augustini, oodatakse kokku rohkem kui 10 500 sportlast, kes lendavad kohale 205 erinevast riigist.

Täna alanud naiste jalgpalliturniiri järel teevad homme samal alal avalöögi ka mehed. Olümpiakulda püüdma on sõitnud teiste seas ka brasiilia staar Ronaldinho ja argentiina eduriviäss Lionel Messi.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles