Taevase Rahu väljak muutub peopaigaks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiina poliitilise elu südameks peetav Taevase Rahu väljak Pekingis, kus kahe aastakümne eest suruti veriselt maha üliõpilaste meeleavaldused, võtab peoga vastu välismaalt saabunud külalisi.

Tiananmeni ehk tõlkes taevase rahu väljak on olnud hiinlastele poliitilise elu keskpunktiks juba aastakümneid ning paljud peavad seda oma rahvusliku uhkuse ja võimuse kehastuseks, vahendas Reuters.

Hiina võimud soovivad nüüd oma esindusväljakut, mida seni tuntakse pigem kui autoritaarse režiimi ja demokraatia verreuputamise sümbolit, maailmale näidata ka rõõmsa peopaigana, kujundades sellest järgnevateks nädalateks olümpiapidustuste südame.

1989. aastal tankimürinasse mattunud tohutul platsil kõlasid juba nädalavahetusel orkestrihelid, mida tõid kuuldavale paar tuhat noort muusikut, kes saabusid kohale erinevatest maailma paikadest. Esitusele tulid nii klassikalised palad kui ka pophitid artistidelt nagu Enya ja Gloria Estefan. Reedel näeb seal ka olümpiamängude avapidustuste suurejoonelist saluuti.

.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles