Hiina surub peale turvalist olümpiat

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selle nädala alguses kaugel uiguuride regioonis politsei vastu korraldatud terrorirünnaku järel on võimud algavaid olümpiamänge silmas pidades karmistanud veelgi julgeolekut Pekingis.

 

Mõned päevad enne võistluste ametlikku algust on sada tuhat politseinikku valmis haarama relvi iga väiksemagi ohusignaali peale. Turvameetmed on eriti ranged olümpiarajatiste juures ja hotellides, kus peatuvad kõrged välisriikide esindajad ja ROKi liikmed, vahendas Reuters.

Kohalike elanike normaalne elu saab sellega küll häiritud, kuid suurem osa neist on pidevast jälgimisest täiesti teadlikud. Seejuures ollakse veendunud, et erimeetmetest piisab igasuguste rahutuste ärahoidmiseks.

Politseijõudude kõikjal viibimist on märganud ka turistid. Osa mujalt saabunud külalistest kinnitab, et see muudab nende olemise veelgi turvalisemaks ning võimalike terrorirünnakute pärast eriti ei muretseta.

Hiina võimud üritavad ära hoida ka sportlaste poliitilisi aktsioone. USA naisujujal Amanda Beardil keelati täna näiteks ära karusnaha kandmise vastase pressikonverentsi korraldamine, misjärel suundus ameeriklanna hoopis tänavale, et paljastada seal oma alastifoto loosungiga «ärge kandke karusnahka».

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles