Bjørn Kristiansen jätkab Eesti sprindikoondise treenerina

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bjørn Kristiansen
Bjørn Kristiansen Foto: Raigo Pajula

Lõppenud hooajal püstitatud eesmärkidest kaugele jäänud Eesti murdmaasuusatajate sprindikoondis jätkab ka tuleval hooajal norralasest treeneri  Bjørn Kristianseni näpunäidete järgi.



Teatavasti tehti Kristiansenile eelmisel nädalal toimunud suusaliidu juhatuse koosolekul ettepanek ametis jätkata ning pärast mõtlemisaja võtmist ja koondise liikmetega asja arutamist otsustas ta tööpakkumise vastu võtta.



«Kohtusime sprindikoondise liikmetega näost näkku ning vestlesime sellest, kuidas asjad on ja kuidas peaksid olema. Jõudsime vestluse käigus otsuseni,» sõnas Kristiansen. «Sportlastel on meie tegevusse usku.»



«Osa detaile vajab veel täpsustamist, kuid olen teinud suusaliidule ettepaneku tema jätkamise osas,» lisas Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver.



Kristiansen otsustas pakkumise vastu võtta, kuid allkirju esialgu paberil veel pole. «Usaldame selles küsimuses üksteist,» täpsustas Kristiansen.



Praeguseks on selge, et sprindikoondis koguneb maikuus Otepääl ning ettevalmistuses tuleb varasemaga võrreldes teha ka korrektiive.



«Mõned ideed on juba olemas ning ka sportlastel on mõtteid, mida oleks vaja muuta. Eelkõige tuleb oma tugevaid külgi säilitada ja halbu asju parandada,» rääkis Kristiansen.



Samas ei heiduta Vancouveri olümpiamängudel sprindis 14. koha saanud Peeter Kümmelit asjaolu, et soovitud läbilöök tipptasemel on seni Kristianseni käe all jäänud tegemata.



«Sellisel tasemel on ka endas palju kinni. Mina olen neli aastat tema käe all treeninud ning nii mõndagi õppinud,» sõnas Kümmel. «Praegused noored saavad minu vigadest õppida. Oleme ühel meelel asjades, mida tuleb ettevalmistuses muuta.»



Kui seni on eestlaste tugevamaks küljeks olnud klassikatehnika sprint, siis tuleval hooajal pannakse rohkem rõhku vabatehnikale. «Tulemas on uisusprindi aasta,» viitas Kümmel asjaolule, et MMil sõidetakse individuaaldistants just selles stiilis.



«Ettevalmistus tuleb seada nii, et parimad sõidud tulevad selles tehnikas. Lisaks tuleb parandada vastupidavust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles