Nurme supertulemusest: ei osanud seda oodata

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiidrek Nurme
Tiidrek Nurme Foto: Raigo Pajula

USAs toimunud võistlusel 5000 m jooksus võimsa isikliku rekordi teinud Tiidrek Nurme ei osanud sellist tippmarki oodata.


«Jooksin sellel võistlusel üllatavalt hästi. 13.31.87 ei olnud tulemus, mida oleksin oodanud. Eesmärk oli 13.45, aga tuli 13.31. Väga hea tulemus!» ütles Eesti läbi aegade kolmanda aja jooksnud Nurme Jooksuportaalile. «Kuna minu jaoks oli tegemist esimene võistlusega üle pika aja, siis ei osanud ma nii head tulemust oodata. See 5000 m jooksu etteaste on hea märk tehtud tööst. Ootan põnevusega algavat suvehooaega.»

Ühtlasi täitis Nurme ka Euroopa meistrivõistluste normi.

«Kuna jooksjaid oli 36, siis läksin kohe rivi etteotsa, et mitte hunnikus trügima hakata. Olin 600 meetrit ees, kui mehed ükshaaval mööduma hakkasid. Sain rahulikult oma rütmi joosta, mõned rabelesid, aga sellest ei teinud ma välja,» kirjeldas Nurme, kes tõstis kahel viimasel ringil tempot.«Kolm ringi enne lõppu oli tal suur vahe esimestega. Kaks ringi enne lõppu hakkasin tempot tõstma ja viimase ringi jooksin 58 sekundiga ning möödusin seitsmest mehest.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles