Käsipallikoondis lõpetas Klaipeda turniiri võiduga Valgevene üle

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Patrail (paremal)
Mait Patrail (paremal) Foto: Margus Ansu
Eesti meeste käsipallikoondis alistas nelja riigi turniiril Klaipedas viimases ehk kolmandas voorus 38:30 (24:15) Valgevene.

Eesti kogus kahe võidu ja ühe kaotusega neli punkti ning võib pälvida esikohakarika. Selleks peab Ukraina saama turniiri viimases kohtumises jagu Leedust, kuid mitte rohkem kui nelja väravaga. Hetkel on Leedul ja Eestil tabelis neli, Ukrainal kaks ning Valgevenel null punkti.

Valgevene vastu viskas Mait Patrail Eesti parimana üheksa väravat. Janar Mägi lisas seitse, Valdar Noodla viis, Martin Johannson, Jaan Kauge, Kaupo Liiva ja Siivo Sokk kolm, Sten-Erik Lepp ja Raido Peedomaa kaks ning Mario Karuse ühe tabamuse. Ainsana ei teinud skoori Kristjan Muuga.

«Esimesed kümme minutit oli seis tablool võrdne, kuid siis panime oma paremuse maksma ja avapoolajaga oligi kõik selge,» lausus Eesti koondise peatreener Kalmer Musting. «Kasutasime 6-0 kaitseformatsiooni ja proovisime erinevaid mänguskeeme.»

Musting jäi turniiriga kokkuvõttes rahule, kuigi oli valmis halvimaks. «Läksime iga päevaga järjest paremaks. Turniiri avavoorus astusime Leedule vastu pika bussireisi järel ja kindlasti oli see üheks kaotuse põhjuseks,» ütles Musting. «Enne väljasõitu valitsesid minus vastandlikud tunded, sest osad mehed pidid turniirilt erinevatel põhjustel eemale jääma. Ma ei teadnud ju, kuidas saame hakkama ilma vasakukäelise viskajata, kuid tulime hästi toime. Näiteks Valgevene vastu mängis seda kohta Valdar Noodla. See näitab, et oleme piisavalt tugevad ja ühe mehe langemine meile suurt mõju ei avalda. Proovisime ka eestlaste jaoks harjumatut 3-3 kaitset ja tegime seda õnnestunult. Suurte kogemustega Jaan Kauge ütles mulle pärast, et ta mängis seda formatsiooni alles esimest korda. Samuti jäin rahule kõigi meeste panusega. Tiim on meil ühtlane, seega saan teha palju vahetusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles