Kalmer Musting: mehed tõestasid end

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koondise peatreener Kalmer Musting juhendab hoolealuseid.
Koondise peatreener Kalmer Musting juhendab hoolealuseid. Foto: Sille Annuk

Kõrgetasemelisel turniiril Klaipedas Ukraina järel ning Leedu ja Valgevene ees teise koha saanud Eesti käsipalli rahvusmeeskonna peatreenerile Kalmer Mustingule valmistas hoolealuste mängupilt 2012. aasta EM-valiksarja silmas pidades heameelt.



Eestile alistunud vastaste tugevusest annab aimu kas või see, et Ukraina ja Leedu jõudsid 2011. aasta MM-valikturniiril

play-off

’i.



Ukrainlased osalesid tänavusel Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril. Olgu märgitud, et igas meeskonnas puudus kaks-kolm välisklubides viibivat pallurit.



Eesti pidi läbi ajama häiritud lennuliikluse tõttu Rootsi jäänud Dener Jaanimaa, Hispaania liiga mängudega seotud Marius Lepa ja Saksamaal leiba teeniva Risto Lepata.



«Enne turniiri kartsin, et Jaanimaa puudumine tähendab meile suurt kaotust, kuid mehed tõestasid end,» lausus Musting. «See näitab, et oleme piisavalt tugevad ja ühe mängija eemalolek meile suurt mõju ei avalda. Kõige rohkem rõõmustab, et meeste koormus ja panus jagunes ühtlaselt.»



Reedel kaotas otse bussist saali astunud Eesti Leedule 29:30, kuid alistas seejärel Ukraina 29:26 ja Valgevene 38:30. Eesti proovis kaitses seni vähe kasutatud formatsioone nagu 3-3 ja 3-2-1.


Koondis koguneb uuesti mai lõpus. Enne 10.–12. juunini Londonis peetavat EM-mänge kontrollib Eesti oma vormi Soome ja Läti vastu. Mõlema vastasega kohtutakse võõrsil kahel korral.



EM-kvalifikatsioonis on Eesti vastasteks Suurbritannia, Küpros ja Bulgaaria. Edasi pääseb vaid võitja ning teises ringis ootavad ees Bosnia ja Hertsegoviina, Makedoonia ja Ungari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles