Kohtumine Soomega on Zelinski lahkumismäng

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Zelinski peab Soome vastu oma lahkumismängu.
Indrek Zelinski peab Soome vastu oma lahkumismängu. Foto: Toomas Huik
Eesti jalgpallikoondises 102 kohtumist pidanud legendaarne ründaja Indrek Zelinski kutsutakse 21. mail toimuvaks maavõistluseks Soomega viimast korda koondisesse - tegemist on Zelinski lahkumismänguga.

Nagu traditsiooniks on saanud, korraldatakse kõigile vähemalt 100 korda Eesti koondist esindanud mängijatele ametlik lahkumismatš, nii ka eelmise aasta lõpus profisportlase karjääri lõpetanud Zelinskile.

 35-aastane Pärnust pärit ründaja esindas profikarjääri jooksul Pärnu Tervise, FC Flora, FC Levadia, FC Lahti (FIN), AaB Aalborgi (DEN), Landskrona BoIS (SWE) ja BK Fremi (DEN) värve ning teenis 7 Eesti meistritiitlit. Debüüdi Eesti koondises tegi Zelinski 1994. aastal kohtumises USA-ga. Praegu pallib ta koos mitmete endiste tippmängijatega 3. liiga võistkonnas Eesti Koondis.

 Zelinski on teinud koondise eest mitmeid meeldejäävaid esitusi: 2001. aastal A. Le Coq Arena avamängus viis ta Eesti Hollandi vastu 2:1 juhtima, 2007. aastal jõudis Zelinski ka rahvusvahelisse meediasse sellega, et tõi 2. lisaminutil Eestile Andorra vastu 2:1 võidu, kuid võttis väravat tähistades särgi seljast, teenis sellega teise kollase ja ühtlasi ka punase kaardi.

«Mäng Andorra vastu oli väga emotsionaalne ja lõpp veel eriti, teatud mõttes võib seda mängu pidada minu mitteametlikuks lahkumismänguks. Nüüd tuleb ametlik osa,» muigas Zelinski.

Lahkumismäng on varem korraldatud Marko Kristali (2005. aastal), Martin Reimi (2009. aastal) ja Mart Poomi (2009. aastal) karjääri lõpu auks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles