Jooksusussid arvestavad naiste eripäraga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaasaegsed jooksusussid arvestavad naiste eripäraga.
Kaasaegsed jooksusussid arvestavad naiste eripäraga. Foto: Diego Cervo/Panther Media
Tartu maratoni jooksupartner Asicsi esindaja Eestis Aivo Liiv selgitab, milline areng on toimunud naiste jooksuharrastuses ja naistele mõeldud jooksujalanõude tootmises:

Viimasel ajal on hakanud ka naised mõtlema selle peale, et on vaja korralikke jooksususse. Muidu on nii, et nad ostavad 10 paari kingi aastas, aga ei raatsi osta paari 1500 krooniseid tosse. Küsitakse ikka tuhandesi ja saadakse selgelt kehvemad sussid.

Mehed on juba profimad, nii nagu suusad ja rattad peavad olema viimase peal, nii ka jooksusussid head ja mugavad.

Kahe viimase aastaga on Eestis siiski muutus toimunud. Kui naised varem, valdavalt rulluisutasid ja käisid aeroobikasaalis. Nüüd on jooks tulnud juurde. See oli enne, võrreldes nt Lääne- Euroopa või Ameerikaga - seal jooksevad naised väga palju.


Tänapäeval on saada ka spetsiifilised naiste tossud. Kui vanasti olid naiste jooksusussid lihtsalt meeste liistu kloonid - tehti lihtsalt väiksem liist ja ilusamad värvid ja oligi naiste suss valmis.

Nüüd on naiste jooksusussidel palju erisusi. Nii tehakse naiste sussidel näiteks erinevad kõrgused päka ja kannaosa vahel, kuna naistel kipub achilleuse kõõlus olema lühem kui meestel. Naiste sussi kannaosa tõstetakse pinge vähendamiseks veidi kõrgemale kui meeste sussidel. See on vaid üks osa eripäradest. Osad jooksusussid üritavad nt jälgida isegi naiste ovulatsioonitsüklit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles