Pekingi kohalt pole sudu taandunud

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pekingi olümpiastaadion on ka päev enne mängude algust kaetud tiheda sudupilvega, mis ei taha võimude pingutustest hoolimata kuhugi kaduda.

 

Suitsune vine terve linna kohal näitab, et kauaaegsed kartused on saamas tõeks ning olümpia avapäeval pekinglased päikest ei näegi, vahendas Reuters. Täna kattis lisaks sudule taevast ka paks pilvekiht.

Kohaliku keskkonnakaitse büroo hinnangul liigseks mureks siiski põhjust ei ole, sest õhusaaste indeks püsib jätkuvalt mõõdukal tasemel ning peentolmu tase õhus olevat «üsna heades» piirides.

Hiina pealinna mattev sudu võib siiski heidutada paljusid sportlasi, kes kardavad oma tervise pärast ning olukorra halvenemisel pole võimatu ka mõnede alade toimumisaja muutmine.

ROKi president Jacques Rogge kinnitas samas täna ajakirjanikele, kõik kontrollmehhanismid on paigas ning võistlejatele saastunud õhk ohtlikuks ei muutu.

«Mõistagi eelistame me sinist taevast, kuid kõige tähtsam on see, et sportlaste tervis on kaitstud,» rõhutas ta. Rogge kuhjas kiitusega üle kohalikud võimud, kes on probleemiga väga tõsiselt tegelenud.

BBC andmetel on aga saastenäitajad Pekingis praegu märksa madalamal sellest tasemest, mida nõuab Maailma Terviseorganisatsioon (WHO).

Peenosakeste hulk küündib seal  nende mõõtmiste järgi koguni 191 mikrogrammini kuupmeetri kohta, mis on peaaegu neli korda tavanormist kõrgem, ning ületab märkimisväärselt ka arengumaadele seatud leebemat standardit.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles