Kuldne Levkoi mõtleb juba koondisele

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Levkoi
Jaanus Levkoi Foto: Toomas Huik

Kolmapäeval Eclexi naiskonna eesotsas Eesti meistriks tulnud treener Jaanus Levkoi mõtleb juba eelseisvale suvele, mil ta peab juhendama Eesti naiste koondist EMi B-divisjoni turniiril. Paigas on mai keskel algav ettevalmistusplaan ning kokku lepitud kontrollmängud Portugali, Norra ja Soomega.


«Varsti jõuavad koju USAs õppivad tüdrukud, mõned naised lisanduvad Euroopast ning lisame ka Eesti paremad,» loetles Levkoi kandidaatide ringi. «Usun, et aastaga on paljud tüdrukud rohkem naiseks muutunud ning meie seis peaks olema päris hea. Ilmselt tekib probleem sellega, keda võtta või keda jätta.»



EMi tugevuselt teises astmes kuuluvad Eestiga ühte alagruppi Bosnia, Albaania, Luksemburg ja Šveits. Levkoi peab neist tugevaimaks Bosniat, ülejäänud peaksid olema jõukohased.



Kuid naiste korvpall ei piirdu ainult koondisemängudega. Levkoi sõnul jätkab ta ilmselt meistri eesotsas ning lisaks kodusele liigale, jätkatakse Balti liigas. «Need mängud on vajalikud – kui me ei saa tugevatelt klubidelt nähvakaid kätte, ei teki arusaama, kuidas see mäng tegelikult käib,» sõnas Levkoi.



Tänavu pallis Eesti meistriliigas vaid neli naiskonda, kes mängisid omavahel kuus ringi. Levkoi hinnangul said nad mänge piisavalt, ent juhtis ka tähelepanu, et ta istus korraga kahe naiskonna treeneritoolil – lisaks Eclexi kullale sai ta Audentesega kaela pronksmedali. Kas ta sama suure koormusega jätkab, pole veel selge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles