Tyson Gay usub, et põlvevigastus tuli talle kasuks

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Gay
Tyson Gay Foto: Reuters / Scanpix
100 meetri jooksu maailmameister Tyson Gay sõnas, et möödunud kuul võistlemist seganud vigastus aitas olümpiamängude ettevalmistusele hoopis kaasa.
Ameeriklase sõnul lasi vigastus tal puhata, hoiduda rambivalgusest ning keskenduda võistlusele, vahendab ETV Sport.

«Mu meeleolu on üsna rahulik. Mul oli tagasilöök, kuid meediast eemalolek aitas mind. Ei ühtegi intervjuud kolm-neli nädalat, see aitas mul lõõgastuda,» märkis Gay. «Ma ei tunne hetkel suurt survet. Minu põlv tunneb end hästi, ma olen saanud palju hoolitsust ja tegu on olümpiamängudega. Seega olen kindel, et adrenaliini tuleb juurde ja annan endast sada protsenti.»

Gay lisas, et tema eemalejäämine suurtelt Euroopa võistlustelt on pannud favoriidikoorma jamaikalastele Asafa Powellile ja Usain Boltile.  

Eelkõige on Gay võlutud Bolti selle hooaja etteastetest, mida kaunistas ka 100 meetri maailmarekord. Tema kaasmaalast ning eksrekordiomanik Powelli peab ta rohkem mustaks hobuseks.

«Tal ei ole mingit survet. Kogu riik loodab, et Usain Bolt toob koju kuldmedali ning ainult see loeb,» arvas Gay. «Sellegipoolest on ta kõva konkurent. Ma usun, et need on esimesed olümpiamängud, kus joostakse kolm 9,7-sekundilist aega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles