Kais ja Vesik püüdsid naljaga muret tõrjuda

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivo Vesik püüab haige jala peale võimalikult vähe mõelda.
Rivo Vesik püüab haige jala peale võimalikult vähe mõelda. Foto: Raigo Pajula

Rannavõrkpallurid Kristjan Kais ja Rivo Vesik viskasid eilsel pressikonverentsil küll ohtralt nalja, ent tegelikult kumas jutust läbi mure Vesiku vigastatud jala aeglase paranemise pärast.


«Muutusi pole, ei paremaks ega halvemaks,» hindas Vesik lakooniliselt oma jala seisundit. «Hüppeliiges on paistes ja valus, ent isa ütles kunagi, et mehel peabki valus olema.»


Täna proovib Vesik vaevust veel tablettide abil leevendada, kui sellest pole kasu, laseb ta doktor Mihkel Mardnal teha valuvaigistava süsti.
Treeningutel on Vesik siiski vapralt rassinud. «Olen kõik asjad ära teinud,» kinnitas ta. «Kõige valusam on blokki hüppamine.» Paraku on just see mänguelement Vesiku leivanumber. Treener Raivo Simsoni sõnul lihviti eile pärastlõunal just blokeerimist.


Kais tunnistas, et paarimehe vaevlemist on raske vaadata. «Mina olen aastaid valudega võidelnud, las nüüd Rivo teeb sama,» püüdis ta kaaslast ergutada. «Kui aga tõsiselt rääkida – Rivo läheb iga päevaga paremaks. Loodan, et mängime turniiril piisavalt kaua, et jalg jõuab lõpuks paraneda.»


Karjääri tähtsaima etteaste eel tabanud vigastus ei pannud siiski Vesikut ennast haletsema. «Tundub, et see on minu saatus, mille vastu ei saa,» mõtiskles alati naerusuine noormees ootamatult tõsiselt.


«Ennast kiruda võiks siis, kui saanuksin trauma mõnes rumalas olukorras, kuid minul juhtus see treeningul. Nüüd ei jää muud üle, kui saagu mis saab pingutada – kui sellest ei piisa, pole midagi parata.»


Kais püüdis samuti dramaatilistest toonidest hoiduda. «Loomulikult ma tajun, et Rivo blokk on varasemast madalam, ent midagi pole ju parata,» nentis ta.


Olümpia avaetteaste teevad Kais ja Vesik pühapäeval Eesti aja järgi kell viis pärastlõunal, kui alagrupiturniiri avakohtumises minnakse vastakuti hispaanlaste Pablo Herrera ja Raul Mesaga.


Simsoni arvates peaks hispaanlased hoolealustele sobima. «Omavahelistes mängudes oleme vist ühe võiduga plussis,» teadis ta.


Eile hilisõhtul üritas Simson külastada Herrera ja Mesaga treeningmängu. «Kui mind harjaga minema ei pühita, üritan nende tegutsemist filmida,» rääkis ta.


Kais vedas seepeale näo naerule ja teatas: «Kui meie treener minema pühkida, tuleb ta ikka tagasi. Oleme seda trennis mitu korda üritanud, ent tulutult,» aasis ta.


Kais ja Vesik üritavad vigastusest võimalikult palju kasu lõigata. «Räägin kõigile konkurentidele, et olen vigane. Mul on toas kargud, vajadusel võin need välja tuua,» jätkas Vesik paarimehega ühel lainel.

Rannavõrkpall


Kristjan Kais – Rivo Vesik 09.08
ETV: 15.55 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles