Karpak loodab olümpial stabiilselt sõita

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak (arvutiekraanil).
Deniss Karpak (arvutiekraanil). Foto: Raigo Pajula

Teisipäeval Pekingi olümpiamängudel startiv purjetaja Deniss Karpak peab edu aluseks stabiilsust.


«Kõige tähtsam on, et sõidan kogu võistluse stabiilselt – see tähendab purjetamises võitu,» märkis Laser-klassis võistlev Karpak.


Purjetajad jagavad olümpiamedaleid tänavu Qingdao vetel, Karpak on seal harjutanud juuli lõpust saadik. «Kui siia jõudsin, oli vesi väga roheline,» meenutas Karpak. Qingdao lahte olevat tabanud ulatuslik vetikate õitsemine, mistõttu oli vesi paksu rohelist soga täis. «Õnneks koristasid nad vetikad kiiresti ära ja nüüd on vesi puhas.»


22-aastase Karpaki sõnul on treeningutel valitsenud suhteliselt seinast seina ilmaolud.


«Kolm päeva olid väga tugevad tuuled, ühel päeval oli lausa torm,» rääkis ta. «Mulle meeldib tegelikult väiksem tuul, umbes 1–4 m/s. Palav on siin kogu aeg, sellega olen juba harjunud.»


Ilmselt just palavuse tõttu kimbutas Eesti üheks medalilootuseks peetavat Karpakki pisike probleem.


Nimelt oli tal kerge külmetushaigus, tõenäoliselt seetõttu, et temperatuur on päeval tihtipeale üle 30 kraadi ning siis lülitatakse siseruumides konditsioneerid võimalikult jaheda peale, see aga hakkas purjetaja kurgule.


«Kurk oli natuke punane ning paadiga vees ei olnud just kõige meeldivam olla,» selgitas Karpak. «Nüüd on juba kõvasti parem. Tunnen ennast täna palju paremini kui eile. Ema andis endast selle nimel kõik, et mu tervis paraneks.»


Karpak on harjutades keskendunud rohkem endale, mitte aga konkurentidele. «Natuke olen teisi ikka näinud, kõik on kiired, kuna kohe algab ju olümpia,» lausus Karpak.


«Kedagi superkiiret ma näinud ei ole. Arvan, et neli päeva enne olümpiat ei ole koos treenimine mõistlik, eks võistlustel näeme, kes tugevam on,» sõnas ta. «Mina olen igatahes kõigeks valmis, tuleb see, mis tuleb.»


Karpak on Hiinas võistlustules 12.–19. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles