Endised liitlased leppisid Tartus viiki

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Levadia mängijad (rohelises) ja Tartu Tammeka
Tallinna Levadia mängijad (rohelises) ja Tartu Tammeka Foto: Margus Ansu

Eelmisel aastal koos Tallinna Levadia Eesti jalgpallimeistriks tüürinud Igor Prins ja Marko Kristal kohtusid nädalavahetusel omavahel esmakordselt peatreeneritena – tulemuseks jäi väravateta viik.



Tänavu Kristali juhendamisel ilusaid esitusi pakkuv Tartu Tammeka tegi järjekordse suurepärase etteaste, kui koduväljakul mängiti valitseva meistri Levadiaga 0:0.

«Viik oli meie jaoks hea tulemus. Oli tavaline Eesti meistrivõistluste kohtumine,» sõnas Kristal endise tööandja vastu peetud matši kohta. «Ses mõttes oli teistsugune kohtumine, et võrreldes teiste vastastega tean ma Levadia mängijaid paremini.»

Kui Tammeka jätkas üllatamist, siis Levadia pidi tänavu juba kolmandat korda väljakult lahkuma viigiga.

«Meie poolt oli tegemist võimaluste mitterealiseerimisega. Ründeliin ei suutnud tekkinud olukordi ära lüüa,» pahandas Levadia juhendaja Prins. «Meie eesmärk oli kindlasti mäng võita.»

Ka Levadia treener leidis, et kuigi vastaste pingil istus endine meeskonnakaaslane, oli tema jaoks tegemist tavalise kohtumisega. «Nad on näidanud korralikke mänge ning suutnud kõigile väravaid lüüa,» kiitis Prins. «Tammeka on vastane nagu iga teinegi.»

Kuna Levadia leppis Tammeka vastu viigiga, tõusis esimese ringi järel tiitlikaitsjaga samale pulgale FC Flora.

Flora alistas viimati 2:1 Paide linnameeskonna ning pärast esimest ringi on nii Levadial kui ka Floral võrdselt 21 punkti. «Hea, et ei ole kedagi eest ära lastud. Hiljem oleks juba raske konkurente püüda,» arvas Flora peatreener Martin Reim.

«Sai ka enne hooaega öeldud, et tulevad tasavägised meistrivõistlused,» lisas Prins. «Esimene ring on näidanud, et kvaliteeti ei pruugi nii palju olla, kuid pinget on kõvasti.»

Samas leidis Reim, et vaatamata heale hooaja esimesele veerandile saab minna veel paremaks. «Enamiku kohtumisi oleme võitnud ühe väravaga ning oleme sellega matšide lõpud enda jaoks natuke raskeks teinud,» selgitas Reim. «Parandamisruumi on küllaga ning tööd tuleb edasi teha.»

JALGPALL
Meistriliiga üheksas voor: Sillamäe Kalev – Narva Trans 1:2, Kohtla-Järve Lootus – Nõmme Kalju 0:5, FC Flora – Paide linnameeskond 2:1, Tartu Tammeka – Tallinna Levadia 0:0, Viljandi Tulevik – FC Kuressaare 0:0.
Tabeliseis: 1. Tallinna Levadia 21 punkti / 9 mängu, 2. FC Flora 21/9, 3. Narva Trans 19/9, 4. Sillamäe Kalev 17/9, 5. Nõmme Kalju 14/9, 6. Tartu Tammeka 14/9, 7. Viljandi Tulevik 7/9, 8. Kohtla-Järve Lootus 6/9, 9. FC Kuressaare 5/9, 10. Paide linna meeskond 4/9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles