Kanepi: tingimused on karmid, aga pole mõtet viriseda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: Reuters / Scanpix

Esmaspäeval Pekingi olümpiamängudel võistlustulle astuv Eesti parim naistennisist Kaia Kanepi on Hiina pealinnas valitsevate karmide ilmaoludega hästi kohanenud.

Suur õhuniiskus ja üle 30 kraadi ulatuv kuumus esmaspäeval Pekingisse sõitnud Kanepile enam muret ei tee. «Olen juba suhteliselt ära harjunud, ainus probleem on see, et kuumus ja niiskus ajavad nii kiiresti higistama,» sõnas ta. «Aga ei ole mõtet viriseda. Tingimused on küll karmid, kuid mitte ainult minul vaid kõigil.»



Veidi rohkem kui kolm nädalat tagasi pimesooleoperatsioonil käinud Kanepi pole viis nädalat ühtegi võistlusmängu pidanud, ent enda sõnul on ta esmaspäevaseks kohtumiseks heas vormis. «Praegu ma veel ei pea valmis olema, aga iga päevaga läheb üha paremaks, seega esmaspäeval olen täiesti valmis,» arvas 23-aastane Kanepi.



Avaringis mängib Kanepi 14. asetatud itaallanna Flavia Pennettaga. Maailma edetabelis 48. positsioonil paiknev Kanepi on edetabeli 17. reketi Pennettaga varem kohtunud neljal korral, neist ühe on võitnud eestlanna.



Pekingi olümpia on tennisistidele tänavu neljas kord vastamisi minna, kevadel suutis Penneta Kanepi üle mängida esmalt Vina del Mari veerandfinaalis, siis Acapulco poolfinaalis ning lõpuks Indian Wellsi avaringis.



«Loos võinuks olla parem, aga samas ka kordades kehvem,» analüüsis Kanepi. «Ma ei mõtle, et olen talle juba kaks-kolm korda kaotanud. Iga päev ja iga mäng on erinevad, kõike võib juhtuda.»



Kanepi üksikmäng toimub esialgse ajakava kohaselt Eesti aja järgi esmaspäeva varahommikul, sama päeva õhtuses plaanis on kirjas Kanepi ja Maret Ani paarismäng.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles