Islamistid ähvardasid olümpiat terroriga

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA firma avaldas vähetuntud Hiina islamistliku rühmituse videoläkituse, milles ähvardatakse olümpiamänge terrorirünnakutega.


AP teatel Turkestani Islamistlikusse Parteisse (TIP) kuuluvad sõjaväelased põletasid 1. augustil salvestatud videos olümpiamängude logo ja ähvardasid uiguuri keeles olümpiarajatisi pommiplahvatustega.

Al-Qaedaga seostatud TIPi video sarnaneb sama rühmituse juulis avaldatud salvestisega.

Täna toimub Hiina pealinnas Pekingis olümpiamängude avatseremoonia ja kommunistlik riik on tugevdanud märgatavalt olümpiarajatiste turvakontrolli ning viinud tuhanded korratagajad linna tänavatele patrullima.

Uiguurid on Hiina üks suuremaid rahvusvähemusi, kes elavad riigi loodeosas ja on usutunnistuselt muhameedlased. Hiina vallutas türgi-tatari hõimudega asustatud alad 18. sajandil, kuid uiguuri rahvuslased nõuavad Hiinast eraldumist ja sõltumatu Ida-Turkestani riigi moodustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles