Soomlase värav lõpetas võimsa põnevusseeria

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaasani ründaja Niko Kapanen saadab teise litri MVD väravavahi Michael Garnetti seljataha.
Kaasani ründaja Niko Kapanen saadab teise litri MVD väravavahi Michael Garnetti seljataha. Foto: SCANPIX

Jäähokiliiga KHL finaalseeria võita selgus tõelises hokidraamas, kus finalistid Kaasani AK Bars ja MVD pidasid maha seitse lahingut. Eile õhtul Moskva äärelinnas Balašihas toimunud otsustavas matšis õnnestus tiitlikaitsjal Kaasanil võtta 2:0 võit ning jätta võidutrofeeks olev Gagarini karikas enda valdusesse.

Mõlemad väravad löödi teisel perioodil. Nikita Aleksejev viis Kaasani juhtima, lõppenud hooaja viimase tabamuse vormistas aga Soome koondislane Niko Kapanen. Võitjate kangelaseks tõusis ka teine soomlane, väravavaht Petri Vehanen, kes tõrjus viimases mängus kõik 30 pealeviset.

Kaasani võit on seda väärtuslikum, et juba enne finaalseeriat langes nende rivistusest välja traumeeritud Danis Zaripov, finaalseeria ajal jäädi ilma vigastada saanud kapteni Aleksei Morozovita. Mõlemad on oma koduklubi ja Venemaa koondise olulised jõud.

Lõppenud hooaja suurüllataja MVD treeneripingil juhatas aga vägesid Läti koondise peatreener Oleg Znarok.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles