Suusatüli Norras: Northug võib olümpiast eemale jääda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: SCANPIX

Norra suusatäht Petter Northug avalikustas kodumaisele ajakirjandusele, et halvimal juhul ei pruugi ta veebruaris Sotšis peetavatel taliolümpiamängudel osaleda.

Northug ei ole suutnud jõuda Norra suusaliiduga kokkuleppele sponsorlepingute teemalise dokumendi osas, mille eesmärk on kaitsta suusaliidu sponsoreid sportlaste isiklike sponsorite reklaamimise eest. «Halvimal juhul vatan olümpiamänge kodust. Aga küll leian selle asemele midagi muud, võistlusi on teisigi,» teatas Northug Norra telekanalile TV2.

Läinud hooaja järel lahkus Northug Norra suusakoondise juurest ja asus omal käel teenima. Alaliit nõuab aga kõigilt sportlastelt, kes ei treeni koos koondisega, eelnimetatud lepingu allkirjastamist. Northugi suursponsoriks on kaubanduskett Coop, suusakoondist toetab aga samas valdkonnas tegutsev Spar.

2010. aastal peetud Vancouveri olümpamängudelt on Northugil kaks kuldmedalit, üks hõbe ja üks pronks, MMidelt on norralane aga võitnud üheksa kuldmedalit. Suurvõistlustelt nopitud 16 medaliga on Northug ühtlasi maailma edukaim tegevsuusataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles