Andekas juunior Marten Liiv purustas meeste rekordi

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Adavere kiiruisutreener Väino Treiman torises, et meedia magas maha märgilise sündmuse – läinud reedel püstitas 16-aastane Marten Liiv Inzellis 1500 meetris Eesti täiskasvanute rekordi 1.55,76.

«See on ülikõva tulemus, aga Liiv on ka kõva poiss. Kiire, andekas,» kiitis Treiman. «Temast võib asja saada. Praegu on ta omavanuste ehk B-juunioride seas maailma kuues.»

Kuivõrd kiiruisutamine aastatega arenenud on, näitab tõsiasi, et Liiv on juba praegu 1500 meetri distantsil üle 12 sekundi kiirem kui olüm­piavõitja Ants Antson parimail päevil.

Eesti Uisuliidu peasekretär Gunnar Kuura kinnitas, et Liivil on võimalus minna õppima ja treenima Inzelli kiir­uisutamise akadeemiasse kohe, kui ta soovib. «Treener arvas, et tänavu võiks Liiv veel kodus treenida ja rahulikult areneda, aga tuleval aastal oleks juba Inzelli minek.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles