Noore waleslase koondisedebüüt tõi vanaisale hiigelsumma

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallid.
Jalgpallid. Foto: Toomas Huik

Äsja lõppenud jalgpalli MM-valiktsükli viimases voorus pääses Walesi ja Belgia vahelises kohtumises viimaseks paariks minutiks platsile vaid 16-aastane Harry Wilson, kellest sai ametlikult kõigi aegade noorim Walesi koondislane.

Debüüdi hetkel 16 aasta ja 207 päeva vanune Wilson võttis rekordi üle Gareth Bale’ilt. Veel enam rõõmu tegi sündmus aga tema vanaisale Pete’ile, kes kasseeris selle pealt sisse 125 000 naela ehk ligi 150 000 eurot. Nimelt oli Harry Wilson vaid kaheaastane, kui vanaisa Pete pani kihlveokontoris 50 naela selle peale, et lapselaps mängib ühel päeval koondises.

«Naine on kõige rohkem rahul. Läksin otsekohe pensionile – ütlesin eile ülemusele, et kui Harry platsile saab, siis ma enam tagasi ei tule. Nüüd olen kodus ega kavatsegi tööle naasta. Pole paha ühe tobeda panuse kohta!» vahendab Eurosport õnneliku vanaisa rõõmu.

Ka Walesi koondis võib Wilsoni episoodilisest mängusekkumisest tulevikus kõvasti kasu saada – Liverpooli ridadesse kuuluval andekal noorukil olnuks tulevikus võimalus otsustada ka Inglismaa koondise esindamise kasuks, kuid see võimalus on nüüd välistatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles