Tartu Kalev üritab täna jagu saada maratoni maailmarekordist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kalev.
Tartu Kalev. Foto: Tartu Kalev / Facebook

Tartu spordiselts Kalev, SA Tartu Sport ja Tartu Linn korraldavad Tamme staadionil täna, 17. oktoobril jooksu «Näita, et hoolid!», mis on osa ülemaailmsest lastele suunatud heategevusprojektist (http://www.savethechildren.org.uk/wmc).

Kindlaks määratud ajavahemikul (16.-23. oktoober) maailma eri paigus toimuvate jooksude mõte on teadvustada nälgivate laste probleemi ning toetada organisatsiooni Save the Children (Hoidkem lapsi) algatust pöörata tähelepanu puudust kannatavatele lastele.

Heategevusjooksudel läbitakse täismaratoni 42 195 meetri pikkune distants. Koolilapsed jooksevad selle läbi teatevõistlusena, kus igal lapsel tuleb teadet üle andes läbida 200 meetrit. Võistkonnas on 30 last – 15 poissi ja 15 tüdrukut. Joostes võisteldakse ka maailmarekordi ajaga, mis meeste arvestuses kuulub Wilson Kipsangile (2.03.23) ja naiste arvestuses Paula Radcliffe’ile (2.15.25). Maailmarekordit püüavad purustada koolid ja sõpruskonnad üle maailma.

Maratonteatejooksule «Näita, et hoolid!» antakse start neljapäeval, 17. oktoobril kell 16.00 Tamme staadionil. Jooksma on tulemas Tartu spordiselts Kalevi kergejõustiku paremik. Esimest vahetust jookseb endine kümnevõistleja Tartu spordiselts Kalevi juht Raido Mägi ja viimast vahetust Tartu linnavalitsuse sporditeenistuse juhataja endine pikamaajooksja ning oma sportlaskarjääri jooksul mitmeid maratone läbinud Veljo Lamp. Avasõnad ütleb Tartu Linnavolikogu kultuurikomisjoni esimees Mati Tolmoff.

Meie eestvedamisel toimuvad heategevusjooksud ka Orissaares (23.10.2013) ja (täna 17.10.2013) Lähtel. Lähtel jookseb täna esimest vahetust Tartu valla vallavanem Aivar Soop. Orissaares korraldatakse jooks rahvusvahelise heitelaagri raames. Juba teist aastat võtab jooksust osa Jüri gümnaasium, kes alustas Eestis selle projektiga esimesena.

Tamme staadionile tuleb neljapäeval kohale ka Toidupank, kes võtab vastu annetusi tühja kõhtu ja puudustkannatavatele lastele. Toetust vajavad lapsed ei pea elama meist tuhandete kilomeetrite kaugusel, vaid neid leidub ka meie kõrval. Kõik head inimesed on oodatud laste heaks annetama.

Järgmisest aastast on kavas korraldada jooksuüritust suuremalt, kaasates sellesse projekti rohkem lapsi ning täiskasvanuid. Tuleval aastal on plaanis korraldada jooksu koos sellele eelneva tervisenädalaga, mis viiakse läbi projektiga liitunud koolides. Tervisenädalal räägitakse õpilastele nälgimisega seotud probleemidest ning sellest, kuidas on võimalik teisi aidata lihtsalt märgates ja hoolides.

Finaaljooksule Tamme staadionil pääsevad järgmisel aastal viie parima kooli võistkonnad.
Sel neljapäeval toimuvale esimesele heategevusjooksule oodatakse pilootprojektiga tutvuma koolide huvijuhte, terviseõpetuse õpetajaid ja teisi huvilisi.

Jooksu toetavad Tartu linn, SA Tartu Sport ja Tartu spordiselts Kalev

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles