Kangur jääb avamängust kõrvale, Venet ootab ees raske heitlus

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur (paremal).
Kristjan Kangur (paremal). Foto: Giuseppe Cottini

Täna oleks Kristjan Kangur pidanud alustama Milano Olimpia särgis Euroliiga hooaega, kuid vigastuse tõttu jääb ta kohtumisest Istanbuli Anadolu Efesega kõrvale. Õigupoolest ei sõitnud ta isegi koos meeskonnaga Türki, vaid jäi Milanosse end ravima.

Juba pikka aega vaevab Kangurit seljatrauma. Seepärast jättis ta vahele ka Itaalia meistriliiga avamängu Brindisi Enelilega. Toona sai Kangurita mänginud Milano vastaselt lüüa.

Milanot ootab Istanbulis raske heitlus ja seda tajub ka meeskonna peatreener Luca Banchi. «Peame tegutsema keskendunult ja näitama nii vaimselt kui tehniliselt head mängu. Samas on meil palju probleeme vigastustega,» viitas Banchi Euroliiga kodulehel Kanguri ja Angelo Gigli puudumisele. Peatreener lisas, et palju sõltub sellest, kuidas suudetakse tulla toime väljakuperemeeste liidrite pidurdamisega.

Siim-Sander Vene koduklubi Kaunase Žalgiris alustab hooaega homme koduväljakul, kui võõrustatakse Hispaania suurklubi Madridi Reali. Vahepeal samuti vigastusega kimpus olnud Vene on terve ja mänguvalmis. Pühapäeval oli ta Leedu meistriliiga kohtumises Dzukijaga platsil 11 minutit ja viskas selle ajaga kaks punkti ning noppis viis lauapalli.

Kuigi Žalgirisega liitudes oli õhus võimalus, et Venest saab põhikoosseisu mängija, on pärast mitmete Leedu tippude liitumist ja mainitud vigastust jäänud talle vahetusmehe roll. Leedu meedia on aga veendunud, et nende meistermeeskonda ootab ees raske hooaeg.

«Me pole Euroliiga jaoks veel päris valmis, kuid luban, et meeskond võitleb igas kohtumises viimase võimaluseni,» vahendas Leedu korvpalliportaal krepsinis.net peatreener Ilias Zourose sõnu. Treener lisas, et meeskond loodab Kaunase fännide toele. «Loodame, et inimesi tuleb saali palju. Fännid saavad klubi jaoks raskel ajal näidata, et armastavad seda mängu tõeliselt.»

Žalgiris tugineb tänavu peamiselt Leedu korvpalluritele ja peatreeneri arvates on nende tugevuseks just võitlejahing. «Meeskonnas valitseb suurepärane õhkkond,» kiitis Zouros hoolealuseid.   

Žalgiris ja Milano on sattunud alagruppi, kus mõlemale meeskonnale on nelja edasipääseja hulka pääsemine jõukohane ülesanne. Lisaks juba mainitud neljale tiimile kuuluvad B-alagruppi ka Bamberg ja Strasbourg.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles