Ferrari vormelitiimi kahtlustatakse tubakatoodete varjatud reklaamis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõnealune triipkood on nii Felipe Massa (vasakul) kui ka Fernando Alonso riietel.
Kõnealune triipkood on nii Felipe Massa (vasakul) kui ka Fernando Alonso riietel. Foto: SCANPIX

Suurbritannia ajalehe The Times andmetel on Ferrari vormel-1 meeskond reegleid rikkunud, kuna nii nende autodel kui ka pilootide riietel on punase, musta ja valgega triipkood, mis oma välimusel meenutab Marlboro sigaretipakki. Tubakatoodete reklaamimine spordivõistlustel on aga Euroopa Liidus keelatud.

Euroopa tervishoiuvoliniku esindaja sõnul võib Marlboro sellist käitumist käsitleda varjatud reklaamina ning ta soovitab Hispaania ja Suurbritannia valitsustel algatada uurimine, kas Marlboro käitumine on seadusevastane.

Reklaamiagentuuri DLKW omanik Don Elgie tõdes, et kahtlemata on tegemist varjatud reklaamiga, kuna antud juhul on bränd niivõrd äratuntav, et tarbijale meenub seda triipkoodi nähes koheselt Marlboro sigaretipakk.

Tubakafirma Philip Morris, mis toodab Marlboro sigarette, pikendas 2005. aasta septembris oma sponsorluslepingut Ferrariga 2011. aastani, hoolimata sellest, et Euroopa Liidus on tubakatoodete reklaam spordivõistlustel keelatud. Väidetavalt oli lepingu suurus miljard dollarit, mis jagati kümne aasta peale. Lisaks olevat Philip Morris nõustunud ka sellega, et seal, kus lubatud pole, ei kanna Ferrarid Marlboro reklaame.

«See triipkood kuulub meie auto ja vormirõivastuse juurde, kindlasti pole tegemist varjatud reklaamiga,» tõrjus Ferrari esindaja süüdistusi.

Ferrari on ainus vormelitiim, kelle ametlikus nimes on tubakatoote nimi – nimelt on Ferrari meeskonna täispikk nimetus Scuderia Ferrari Marlboro.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles