Koondise väravavaht loodab lõpetada pika vigastuspausi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Londak
Pavel Londak Foto: архив

 Eesti jalgpallikoondise väravavaht Pavel Londak vigastas 28. juulil toimunud Norra esiliiga kohtumises roideid, esmalt lootis mees palliplatsile naasta maksimaalselt kuu aja pärast, kuid praeguseks on sellest möödunud üle kahe ja poole kuu.

«Tänasest (eilsest) hakkasin täisjõuga trenni tegema. Enam vist valus ei olnud,» loodab Londak, et pikk vigastuspaus on nüüdseks ajalugu. «Ma väga loodan, et saan viimastes liigamängudes veel väljakule.»

Suvise trauma järel ennustasid arstid esmalt, et väravavaht võib taas treenima hakata kahe kuni nelja nädala pärast, kuid tegelikult asjad nii lihtsalt ei läinud. «Kui neli nädalat oli möödas, siis olid roided endiselt valusad. Läksin arsti juurde ja seal öeldi, et pean veel neli nädalat ootama. Seejärel tehti uus röntgen, mis näitas, et roiete vahel oli segav probleem,» täpsustas Londak. «Viimased kaks nädalat ei ole valu mind enam seganud.»

Bodø/Glimtil on liigahooaja lõpuni jäänud veel kolm kohtumist, millest viimane on kavas 3. novembril. Nüüd loodabki Londak, et ehk õnnestub tal tänavu veel ühes või kahes liigamängus osaleda. Enne traumat osales Eesti koondislane kõigis klubi selle hooaja matšides.

Praeguseks on Bodø/Glimt endale tulevaks hooajaks juba kindlustanud koha Norra kõrgliigasse. Esiliigas esikoha kindlustamiseks on Londaku tööandjal viimase kolme kohtumisega vaja koguda veel vaid üks punkt.

«Oleme tänavu väga hästi mänginud ja pikka aega suutsime üldse kaotusi vältida. Tuleval hooajal mängime kõrgliigas ja siis on kindlasti lihtsam ka koondise juurde tulla,» märkis väravavaht, keda seob Norra klubiga veel kahe aasta pikkune leping.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles