Fantoomvärava autor: mida ma oleks pidanud tegema?

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stefan Kiessling (vasakul punases) fantoomvärava toonud löögi järel
Stefan Kiessling (vasakul punases) fantoomvärava toonud löögi järel Foto: SCANPIX

Leverkuseni Bayer sai küll eile Saksamaa jalgpalli kõrgliigas 2:1 võidu Hoffenheimi üle, kuid võib juhtuda, et tulemus tühistatakse. Stefan Kiesslingu löödud Leverkuseni teine tabamus ei olnud tegelikult värav. Mängija enda sõnul on tegemist ebameeldiva olukorraga.

«Pärast korduste vaatamst nägin, et see ei olnud reeglitepärane värav. Palun kõigilt spordifännidelt vabandust. Sellisel viisil võita ei ole hea tunne,» vahendab Bild Kiesslingu sõnu.

Kiessling lõi nurgalöögist tulnud palli väravast mööda küljevõrku, kuid nahkkera läks läbi võrgus olnud augu väravasse. Kiessling oli ainus, kes nägi palli mööda lendamas. Vastased, meeskonnakaaslased ja kohtunikud nägid kõik palli väravasse minemas.

«Alguses arvasin, et pall läheb väravast mööda. Seejärel tulid kõik mind õnnitlema ja siis vaatasin, et pall on väravas. Mis ma oleks pidanud selles olukorras tegema? Olin üllatunud ning ütlesin seda ka kohtunikule. Tegemist on lihtsalt s*ta olukorraga,» ütles eelmisel hooajal Bundesliga suurimaks väravakütiks kroonitud ründaja.

1994. aastal juhtus sarnane olukord Müncheni Bayerni 2:1 võidumängus Nürnburgi üle. Fantoomvärava autoriks oli toona Thomas Helmer. Pärast otsustati tulemus tühistada ning peeti kordusmäng, mille Bayern võitis 5:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles