Kolmekordne Tour de France'i võitja: Armstrong tuleks vangi panna

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong.
Lance Armstrong. Foto: SCANPIX

Kolmekordne Tour de France'i velotuuri võitja Greg LeMond avaldas arvamust, et dopinguga patustanud ning seda pikka aega varjanud Lance Armstrong tuleks tekitatud kahju eest saata vanglasse.

«See ei olnud enam sportlik tegevus, vaid kuritegevus,» vahendas LeMondi sõnu cyclingnewsi portaal. «See oli organiseeritud maffia ja ta proovis inimesi sõna otseses mõttes hävitada,» lisas kolmekordne Prantsusmaa velotuuri tšempion.

Lisaks arvas LeMond, et Armstrong poleks puhta mehena suutnud nii edukalt sõita. «Ma tean tema füüsilisi võimeid. Ta on parimal juhul esikolmekümne sõitja,» kommenteeris LeMond olukorda, kus nii Armstrong kui teised ratturid võistleksid dopinguvabas olukorras.

Armstrong on juba korduvalt seisnud silmitsi kriminaalsüüdistusega, mis puudutavad tema käitumist enne seda, kui USA antidopinguagentuur talle süüdistust esitama hakkas. Ühtegi reaalselt karistust oma võitudest ilma jäänud Armstrongile veel esitatud pole.

LeMond võitis Tour de France'i aastatel 1986, 1989 ja 1990. Praegu tegutseb ta aktiivselt dopingu vastu võitlemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles