Kolm Eesti purjetajat on maailma edetabelis esikümne seas

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo.
Karl-Martin Rammo. Foto: Ott Kallas

Äsja avaldatud Rahvusvahelise Purjetamisliidu maailma edetabelis paikneb esikümnes kolm Eesti sportlast: oma klassis mahuvad parimate hulka nii Deniss Karpak, Lauri Väinsalu kui Karl-Martin Rammo.

Finnil hoiab meie purjetajatest kõrgeimat positsiooni 8. kohal olev Väinsalu, kannul 9. positsioonil asetsev Karpak. Martti Kinkar on 102. kohal, edetabeli juhiks on Caleb Paine USA-st.

Laser Standard klassis paikneb Rammo samuti tublil 10. kohal. Kaarel Kruusmägi leiab tabeli 384. realt, juhtpositsioonil on austraallane Tom Burton.

Laser Radial klassis on Anna Pohlak tõusnud oma seni kõrgeimale, 43. kohale. Anne-Mari Luik on 58. positsioonil. Tabelit juhib prantslanna Mathilde De Kerangat.

Marjaliisa Umb ja Elise Umb paiknevad naiste 470 klassi edetabelis 52. kohal. RS:X naiste purjelaual on Ingrid Puusta tabeli 79. real.

ISAF maailma edetabel järjestab purjetajad nende viimase 12 kuu jooksul saavutatud parimate võistlustulemuste põhjal. Regatil kogutud punktisumma sõltub kolmest tegurist: võistluse reiting, võistlejate arv regatil ning sportlase tulemus võistlusel. Punkte on võimalik saada ISAF Grade’i omavatel regattidel võisteldes. Edetabeli esinumber on kõrgeima punktide arvuga sportlane kuue regati lõikes. Järgmine edetabelijärjestus avaldatakse 9. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles