Sillamäe liigub pronksmedalite poole

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel sai täna olulise võidu Sillamäe Kalev, kes alistas võõrsil 2:0 Tartu Tammeka.

Võitjate poolel said tabamuse kirja Vjatšeslav Zahhovaiko (12. minutil) ja Jevgeni Kabajev (55. minutil).

Kolm vooru enne hooaja lõppu on Sillamäe 66 punktiga tabelis kolmas, nende lähim konkurent FC Flora on 62 silmaga neljas. Tammeka on tabelis 29 punktiga eelviimane ehk üheksas.

Enne mängu:

Sillamäe Kalev hoiab hetkel kinni pronksmedalitest, olles 32 mänguga kogunud 63 punkti. Laupäeval Levadiale kaotanud Flora on punktiga maas, kuid pealinnaklubi on pidanud Sillamäest ühe mängu rohkem.

Viimati oli Sillamäe laupäeval võõrsil 5:0 üle FC Kuressaarest. Sillamäe edukaim väravakütt Kassim Aidara oli tolles mängus täpne kahel korral ning on nüüd 14 väravaga parimate väravalööjate edetabelis 3.-5. kohal koos Hidetoshi Wakui (Nõmme Kalju) ja Sander Postiga (Tallinna FC Flora).

Tammeka näitas nädalavahetusel iseloomu, kui tuli välja kaotusseisust Paide Linnameeskonna vastu ning võitis mängu tänu kahele Mikk Valtna väravale 2:1. Sellega ollakse liigatabelis jätkuvalt 9. positsioonil, mis tähendaks hooaja lõppedes üleminekumängudele minekut, kuid samas on 29 punkti kogunud Tammeka vaid ühe punkti kaugusel 8. kohal olevast Narva Transist ning koos tänase kohtumisega on Tammekal narvalastega võrreldes kaks mängu vähem peetud.

Liigas on meeskonnad omavahel kohtunud sel hooajal kahel korral. Maikuus oli lõppskooriks 1:1, kuid augustis oli Sillamäe Tammekast Tartus 3:0 üle. Sillamäel tänases mängus olulisi puudujaid ei ole, kuid Tartul ei saa kaartide tõttu kaasa teha laupäeval Paide vastu kollase kaardi teeninud poolkaitsja Rasmus Tomson.

Tammeka peatreener Uwe Erkenbrecher: «Peame vaatama, millise koosseisuga mängida. Laupäevase võidu saime tõesti viimaste võimalike mängijatega – tõime sisse noored mängijad Valeri Šabanovi ja Martin Jõgi. Loodetavasti saavad homseks tagasi tulla Kevin Anderson ja Andre Paju, et meil rohkem võimalusi oleks. Sillamäe on väga hea meeskond, meie peame samas oma taastumist jälgima eelmisest raskest mängust, aga loomulikult proovime võita!»

Kogenud Kristjan Tiirik: «0:1 kaotusseisust saadud 2:1 võit Paide vastu näitas, et meeskond on valmis võitlema liigasse otse püsima jäämise nimel. Kindlasti näitame seda sama võitlusvaimu medalite eest võitleva Sillamäe vastu. Tammeka jaoks saab see olema kahtlemata raske mäng.»

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Tammeka võistkonnal on hea keskliin ning nad loovad sageli väravamomente, aga nad realiseerivad neid halvasti. See ei sega JK Tammekal võistelda Eesti meistrivõistlustel kuuenda või viienda koha eest. Meie põhieesmärk on mitte kaotada punkte FC Floraga kohtumiseni. Ja see eesmärk on meie jaoks teostatav.»

Mängija Igor Dudarev: «Tammeka on hea ja tugev võistkond. Nad võivad näidata ilusat mängu. Sellepärast peame selleks kohtumiseks hästi valmistuma. Püüame saada võõrsil positiivse tulemuse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles