Homme algab maratonikuu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba esmaspäeval Elvas peetud jooksumaratoni ühistreening kogus rekordarvu spordisõpru. Rekordi lööb ka 9. mai jooksumaraton.
Juba esmaspäeval Elvas peetud jooksumaratoni ühistreening kogus rekordarvu spordisõpru. Rekordi lööb ka 9. mai jooksumaraton. Foto: Külli Leola / Klubi Tartu Maraton

Mätas on kuigivõrd kuiv. Asfalt samuti. Rattad ja jooksutossud on välja otsitud ja siin-seal võib kilomeetrite mõõtjaid näha.



«Maraton tuleb. Aga sina?» lubab ja küsib Lõuna-Eesti rahvarohkeimate rahvaspordiürituste korraldaja, klubi Tartu Maraton, kel mais kaks traditsioonilist suursündmust kalendris.



Esimesele, nädala pärast startivale 28. jooksumaratonile oodatakse taas rekordarvu osalejaid, eilseks oli jooksu- ja kepikõnnirajale minemas 3175 inimest. Nimekiri on lahti 8. mai õhtuni.



Tippudest on praeguseks kirjas mullu end pjedestaali teisele ja kolmandale astmele jooksnud Vjatšeslav Košelev ja Aleksei Markov.



Rajal on ka mullune Tartu nelikürituse võitja Raul Olle, kelle tänavust tiitlikaitsmist ohustama oodati ka suusamaratoni võitjat Anders Auklandi. Norra suusatajatest üks paremaid jooksumehi oli täis tahtmist Tartusse tulla, paraku selgus sel nädalal, et Aukland on siiski Oslos hõivatud.



Rekordarv huvilisi


Juba jooksumaratoni avalööki, esmaspäeval Elvas Tartumaa Tervisespordikeskuse tehtud ühistreeningut nautis rekordarv spordisõpru. Stardialas pani oma nime kirja 290 harrastussportlast.



Ühistreening Tartu jooksumaratoni eelsündmusena annabki hea ülevaate, keda 9. mail Lõuna-Eesti maastikuradadel saab näha. Tegu oli tõelise kogu pere spordipäevaga. Paljudele rajal olnud isadele elasid kaasa nende lapsed, kes läbisid teekonna isa kõrval jalgrattal.



Jalgrattal saavad lapsed ja täiskasvanud ennast ületada või lihtsalt sõitu nautida kuu lõpus rattarallil ja selle lastesõitudel.



Rallile eelnevatel päevadel aga võtavad Tallinna-Tartu GPl omavahel mõõtu oma ala tõsised tipud.



Klubi Tartu Maraton juhi Indrek Kelgu sõnul ei tehta Estonian Cycling Weekendil (ECW) masust ega muudest tõbedest hoolimata sõitjate suhtes mingeid mööndusi.



Prioriteet on endiselt tuua siia Eesti profid oma meeskondadega, teiseks lähiriikide parimad sõitjad, et säilitada ECW mainet regiooni suurima rattaüritusena.



Olulisematest meeskondadest on ECWle tulemas Jaan Kirsipuu ja Mart Ojavee meeskond CKT Timit Champion System, Kreeka SP Tableware, mille esinumber on Jukka Vastaranta, Katyusha Conti­­nental Venemaalt, Kalev Cho­­colate Team Kuota Erki Pütse­­paga eesotsas jt.



Kes võitma, kes nautima


ECWle ja seega ka rattarallile tuleb üks kahest Pro Touris sõitvast soomlasest – Jussi Veikkanen Francaise de Jeux’ klubist. Veikkanen sõidab Soome koondise koosseisus.



Sellistel radadel nagu meil on ta kõva tegija ja meie meestele seega tugev konkurent. Eestlaste lootused on suured tänu Rein Taaramäele, kes lööb kaasa Eesti koondises. Praegu parim Eesti profirattur lubas tulla siia võitma.



Võitmine on proffide ülesanne. Enamik spordisõpru tuleb jooksumaratonile ja rattarallile liikumist nautima. Ja neid on üha rohkem.



Mai suurimad spordimagnetid


• Tartu jooksumaraton 9. mail.



• Estonian Cycling Weekend 28.–30. maini (Tallinna-Tartu GP 28. mail, Tartu GP 29. mail, Tartu rattaralli 30. mail).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles