Senised tulemused näitavad Novosjolovile rohelist tuld

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov
Nikolai Novosjolov Foto: Peeter Langovits

Pühapäeval vehklemise olümpiavõistlust alustav Nikolai Novosjolov sai küll näiliselt raske loosi, kuid tegelikult on ta teises ringis võimalikuks vastaseks oleva prantslase Jerome Jeannetiga plussis.


«Oleme kohtunud kolm korda, neist kaks on lõppenud minu võiduga,» meenutas Novos­jolov. «Viimati alistasin ta EMil. Toona vehklesin targalt, tema polnud aga parimas vormis. Nüüd on ta kindlasti kõrgemale tasemele tõusnud.»


Novosjolov lisas, et toonane võit võib olukorra keerulisemaks muuta. «Kindlasti ei tule ta mind mütsiga lööma,» hindas ta maailma esinumbriks olevat prantslast kõrgelt. «Aga loos oli selline ning midagi pole teha. Lähen igast kohtumisest maksimumi võtma.»


Novosjolov oli rahul, et läheb esimeses ringis vastakuti egiptlase Ahmed Nabiliga. «Usun, et tema vastu on hea alustada,» arvas ta ning lisas, et seni ainsa omavahelise kohtumise suutis ta võita. Jeannet on esimeses ringis vaba.


Novosjolov ja Pekingis tema treenerina tegutsev Irina Embrich on huvitavas seisus – esmalt püüdis olümpiapiletit mitmete tiitlivõistluste medaliomanik Embrich, ent jäi sellest viimasel hetkel ilma. Ootamatult lunastas pääsme aga Novosjolov.


«Plaane polnud vaja ümber teha, Irina jaoks oli juba kõik paika sätitud,» rääkis Novosjolov. «Vaid olümpiaeelne treeningulaager Moskvas oli uus käik.»


Treeneri ja õpilase rollide vahetumine pole spordisaalis midagi muutnud. Embrichi sõnul käivad nad jätkuvalt koos jooksmas ja jõudu timmimas. Vehklemistreeningute ajal jälgib aga Embrich nüüd Novosjolovit rohkem.


«Ta ei riidle ega kamanda mind, meil pole see kombeks. Arutame asjad rahulikult läbi,» kinnitas selli staatusesse sattunud Novosjolov.


Esmakordselt olümpial esinev vehkleja osales eile õhtul avapidustustel. «Ma ei usu, et see mu pühapäevasele võistlusele halvasti mõjub. Iga sportlase jaoks on olümpia väga tähtis ning avatseremoonia on üks olümpia osa,» mõtiskles Novosjolov. «Kunagi ju ei tea, kas ma veel sellisele võistlusele satun.»

Vehklemine


Nikolai Novosjolov
Pühapäev 10.08. ETV 6.55, 14.30

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles