Eestis toimub 2017. aasta orienteerumise MM

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Sild 2013. aasta MMil.
Lauri Sild 2013. aasta MMil. Foto: Erakogu

Rahvusvaheline Orienteerumisföderatsioon (IOF) usaldas 19. oktoobril toimunud nõukogu koosolekul anda 2017. aasta orienteerumise maailmameistrivõistluste korraldusõiguse Eesti Orienteerumisliidule (EOL), kes plaanib võistlused läbi viia Lõuna-Eestis.

Varasemalt on Eestis korraldatud küll juunioride ja üliõpilaste tiitlivõistlusi ning Euroopa meistrivõistlused 2006. aastal, kuid sellise mastaabiga orienteerumise suurvõistlus on esmakordne Baltimaades.

Korraldustaotlus näeb ette võistluskeskust Otepääl, viie medaliala korraldamist neljas erinevas paigas Lõuna-Eestis: sprindivõistlus Tartu linnas, sprinditeade Viljandi lossimägedes, tavarada Haanjas ning lühirada ja teatevõistlused Elva külje all. Korralduse eestvedajaks on Eesti Orienteerumisliit koostöös Võru-, Põlva- ja Tartumaa klubidega.

Eesti Orienteerumisliidu juhatuse esimehe Sixten Silla hinnangul on aeg maailmameistrivõistluste korraldamiseks küps: «EOL on end kõrgetasemelise korraldajana läbi aastate tõestanud ja aeg on ette võtta orienteerujate jaoks tähtsaima, maailmameistrivõistluste korraldamine. Meil on peale kasvamas põlvkond andekaid noori, kelle jaoks on kodustel maastikel toimuvad maailmameistrivõistlused suurepäraseks võimaluseks ennnast realiseerida. Korraldajatena ootame kindlasti ka medalit.»

Maailmameistrivõistlustel osalevad 40-50 riigi koondised kõikidelt mandritelt ning viimati Soomes toimunud võistluste järgi oodatakse televisiooni otseülekannete näitamist kümnes riigis Põhjamaadest USAni. Võistlusradade planeering ning tänapäevane tehnika lubavad ka pealtvaatajail, kelle arv küündis Soomes kümne tuhandeni, võistlusi kohapeal mugavalt suurelt ekraanilt jälgida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles