Nõmme astub Nurmsalule peagi kannale?

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Nõmme
Martti Nõmme Foto: Nordic Focus

Eesti kahevõistlejate ja suusahüppajate algava hooaja plaane tutvustaval pressikonverentsil polnud kohal meie esikotkast Kaarel Nurmsalu, kes viibib Soome koondisega Oberstdorfis laagris. Samas on temaga asjad paigas – eesmärk on koguda MK-sarjas võimalikult palju punkte ning saada Sotši olümpial võimalikult hea tulemus. Keerulisem on kahe teise koondislase, Martti Nõmme ja Siim-Tanel Sammelseljaga, sest nende rahaline seis pole kiita.

Nõmme üllatas mullusel MMil Val di Fiemmes 47. ja 49. kohaga, kuid sealtmaalt on pidurid olnud justkui peal. Kontinentaalsarjas pole Nõmme punkte teeninud ega saa seetõttu MK-l osaleda.

«Nõmmel on eeldused vaat et paremadki kui Nurmsalul, aga ta pea veel ei kesta. Kogemusi napib,» arvas koondise peatreener Jaan Jüris. «Olen üsna veendunud, et Nõmme saab Kontinentaalis esimeste etappidega punktid kätte ning seejärel siis end tipptasemel proovile panna. Ka olümpiakoht pole võimatu. Saaks ta pinged maha, hakkaks Nurmsalule kannale astuma.»

Sammelseljal on vajalikud punktid olemas ning ta stardib Kuusamo MK-etapil.

Suusahüppajate nii-öelda teise ešeloni probleem on rahapuudus. «Sammelselga aitab isa, Nõmme sai Võru linnalt väikest toetust, suusaliit poetab pisut. Ettevalmistus on poistel korralik, kuid eks näis, kuidas võistlemas saame käia. Õnneks toimuvad esimesed etapid Skandinaavias,» kurtis Jüris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles