Venemaa teismeline kuninglikus sarjas: talent või rahapatakas?

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Eric Vergne Toro Rosso roolis.
Jean-Eric Vergne Toro Rosso roolis. Foto: SCANPIX

Vormelimaailma üllatas eilne uudis, kui sa selgeks, et Toro Rosso vormel-1 meeskonnas hakkab järgmisel hooajal sõitma kõigest 19-aastane venelane Daniil Kvjat.

Ufa linnas sündinud noormehe puhul tekitab küsimusi, kas ta palgati kuninglikku sarja väga hea sõiduoskuse või järgmisel hooajal Venemaal toimuva etapi tõttu.

Red Bulli ja Toro Rosso meeskonna üks võtmeisikuid Helmut Marko kinnitas, et tulevane Venemaa etapp ei mänginud mehe palkamise juures mingit rolli. «Me teeme otsuseid selle põhjal, mis on parim Red Bullile ja Toro Rossole. Kõik inimesed, kes selle otsuse juures kaasa lõid olid ühel meelel – Daniil on õige mees sellele kohale,» kinnitas Marko.

Toro Rosso meeskonda tekkis vaba koht, kui Daniel Ricciardo liikus aste tugevamasse Red Bulli, kust lahkus karjääri lõpetanud Mark Webber. Marko loodab, et Kvjat on järgmise hooaja keskpaigaks samal tasemel nagu tema meeskonnakaaslane Jean-Eric Vergne.

Sellel hooajal tegi Kvjat kaasa nii Euroopa vormel-3 sarjas kui ka GP3 sarjas. Viimati nimetatud võistlusel hoiab Kvjat üks etapp enne hooaja lõppu eestlase Kevin Korjuse ees teist kohta. Mõlemal mehel on veel võimalus sarja üldvõiduks.

F3-sarjas on venelane võitnud ühe etapi, viiel korral on ta olnud parim kvalifikatsioonis.

Vormel-1 masinat on Kvjat testinud põgusalt – selle aasta juulis läbis ta Toro Rosso vormeliga 22 ringi Silverstone’is. Pärast suvist testi sõnas Kvjat: «Kindlasti tahaksin ma ühel päeval vormel-1 sarjas osaleda, täna mõistsin ma seda.»

Vaevalt oskas 19-aastane noormees oodata, et unistus täitub sedavõrd kiiresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles