Millist riiki esindab Hispaania liiga suurim väravakütt MMil?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diego Costa tähistamas eile Austria Wieni vastu löödud väravat.
Diego Costa tähistamas eile Austria Wieni vastu löödud väravat. Foto: SCANPIX

Jalgpallimaailmas hoitakse pingsalt silma peal Manchester Unitedi noorel poolkaitsjal Adnan Januzaj’l, kuna esialgu pole selge, millist riiki ta tulevikus esindama hakkab. Samas käib ka teine väga tuline heitlus ja seda maailma praeguse ühe parema ründaja Diego Costa pärast.

25-aastane Madridi Atletico ründaja on sel hooajal Hispaania kõrgliigas löönud üheksa kohtumisega 10 väravat ja sellega edestab ta väravaküttide edetabelis ka Cristiano Ronaldot ning Lionel Messit. Praeguseks on aga Brasiilia ja Hispaania koondised mehe pärast sõjajalal, kuna mõlemad soovivad ründajat suvisel MMil oma koondises näha, kirjutab Eurosport.

25-aastane Costa on sündinud Brasiilias, kuid alates 2007. aastast on ta elanud Hispaanias ja lisaks on tal taskus ka sealne pass. Kuna ta on üle viie aasta Hispaanias elanud, siis vastavalt Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA reeglitele tohib ta rahvusvahelisel tasandil Hispaaniat esindada.

Tänavu märtsis osales Costa aga kahes Brasiilia koondise sõprusmängus, kuid vastavalt reeglitele võib ta veel oma «jalgallikodakondsust» muuta, kuna ta ei ole üheski ametlikus (valikmängus või finaalturniiri kohtumises) matšis veel ühtegi koondist esindanud.

Brasiilia koondise juhendaja Luis Felipe Scolari leiab aga, et ründaja peaks kindlasti olema nende jagu. «Kuna ta on kahes sõpruskohtumises esindanud Brasiiliat, siis ei tohiks ta enam kellegi teise eest mängida,» teatas Scolari.

Costa on varasemalt teada andnud, et ta on valmis esindama Hispaania koondist, kui hispaanlased teda oma rahvusesindusse sooviksid. Samas plaanib Scolari väidetavalt ründaja kutsuda Brasiilia koondisesse novembris toimuvateks sõpruskohtumisteks. «Keegi ei saa minu valikuvõimalusi piirata. Kui ma arvan, et selleks (Costa meeskonda kutsumiseks) on õige aeg, siis ma seda ka teen,» teatas Scolari.

Hispaania koondise peatreeneri Vicente Del Bosque sõnul on nad Costaga juba rääkinud Hispaania koondise esindamisest ja mõlemad on tuleviku suhtes positiivselt meelestatud. «Ta tunneb end siin riigis hästi ja ta on hästi ühiskonda sulandunud, lisaks soovib ta siin jalgpalli mängida,» sõnas del Bosque 25-aastase ründaja kohta hiljuti.

«Diego Costa soovib esindada Hispaania koondist, kuigi bürokraatia seab praegu asjale piirid. Madridi Atletico ründaja Diego Costa ei saa veel osaleda MM-valikmängudes Valgevene ja Gruusia vastu, kuna FIFA nõuab meilt täiendavaid dokumente ja töö selles vallas juba käib,» teatas Hispaania Jalgpalli Liit oktoobri alguses.

Costa sõnul on ta enda otsuse praeguseks langetanud, kuid avaldamisele see veel ei kuulu. «Rahvuskoondise osas on minu otsus tehtud. Praegu ei ole siiski õige aeg sellest rääkimiseks,» sõnas Costa teisipäeval Canal+’le. «Olen juba vajalike inimestega rääkinud ja loodetavasti saab olukord varsti lahenduse. Kui ma võiksin oma otsuse avalikkuse ette tuua, siis ma oleksin seda juba teinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles