Kanguri koduklubi alistas Euroliigas Vene tööandja

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Vene Eesti koondise särgis.
Siim-Sander Vene Eesti koondise särgis. Foto: Liis Treimann / Postimees

Korvpalli Euroliigas läksid vastamisi Eesti koondislaste Kristjan Kanguri ja Siim-Sander Vene tööandjad Milano Olimpia ja Kaunase Žalgiris, 82:75 võidu võttis koduväljakul mänginud Olimpia.

Seljalõikusest taastuv Kangur kaasa ei teinud, Vene pääses Žalgirise eest väljakule 11 minutiks ja 30 sekundiks ning võttis selle ajaga ühe lauapalli. Olimpia parimad olid 16 punkti visanud David Moss ja 14 punkti kogunud Curtis Jerrells. Žalgirisele tõid Paulius Jankunas ja Martynas Pocious mõlemad 16 punkti, Robertas Javtokas lisas 12 silma ja kuus lauapalli.

Mängu käik:

Esimese veerandaja võidab Olimpia 25:19, kui koos lõpusireeniga tabab kahepunktiviske Nicolo Melli. Siim-Sander Vene pääses platsile alles siis, kui veerandaega jäi mängida 53 sekundit.

Poolajaks juhib Olimpia 43:31. Vene pääses teisel veerandajal platsile algviisikus, kuid vahetati 16 sekundit hiljem pingile ja rohkem väljakule ei saanudki. Olimpia parim on esimese 20 minuti järel Nicolo Melli 12 punktiga, Žalgirisele on Robertas Javtokas toonud 8 punkti ja võtnud lisaks viis lauapalli.

Kolmanda veerandaja lõpuks on Žalgiris suutnud kaotusseisu vähendada, Olimpia juhib 63:58. Vene on aga saanud lõpuks korralikult mänguaega, tulles platsile veerandaja keskel ja mängides lõpuni. Protokollis on eestlase nime taga seni siiski veel nullirida, kui jätta kõrvale üks tema vastu tehtud viga.

Kui neljandat veerandaega jääb mängida 6.20, on Žalgiris jõudnud vaid kahe punkti kaugusele, ent siis teeb kodumeeskond 12:2 spurdi ja mängu saatus on sellega otsustatud. Olimpia võidunumbrid on lõpuks 82:75.

Enne mängu:

Kui hiljuti operatsioonil käinud Kangurit täna väljakul ei näe, siis Vene kuulub Žalgirise rivistusse. Euroliiga avavoorus pidid mõlemad meeskonnad vastu võtma kaotuse. Žalgiris jäi koduplatsil 63:83 alla Madridi Realile ning Milano kaotas võõrsil 67:87 Istanbuli Anadolu Efesile.

Olimpia ja Žalgirise vaheline kohtumine algab Eesti aja järgi kell 21.30. B-alagrupi ülejäänud  kohtumistes on vastamisi Madridi Real – Brose Baskets ja Strasbourg – Anadolu Efes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles