Bayerni direktor: Götze oli Dortmundis kõigest laenul

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Götze Borussia Dortmundi särgis
Mario Götze Borussia Dortmundi särgis Foto: SCANPIX

Sellel suvel leidis Saksamaal aset üks vastuoluliseimaid jalgpalli üleminekuid, kui pururikas Müncheni Bayern ostis Dortmundi Borussialt 37 miljoni euro eest Mario Götze. Bayerni tegevdirektor Karl-Heinz Rummenigge sõnul oli noor staar Dortmundis käigest «laenul» ning on nüüd lõpuks tagasi kodus.

Götze liitus Dortmundi Borussiaga selle sajandi alguses, kui ta oli kõigest 8-aastane. Põhimeeskonna eest debüteeris ta 2009. aastal ning kasvas kiiresti maailma üheks hinnatuimaks poolkaitsjaks. Sellel aastal maksis Bayern Dortmundile 37 miljonit eurot, mis oli Götze lepingus märgitud väljaostuklausliks. See üleminek tuli Saksamaa jalgpalliüldsuse jaoks šokina ning paljudele mitte väiksemate meeskondade toetajatele ja juhtidele tundus selline olukord ebaaus.

«Mario on pärit Memmingenist ning oli lühiajaliselt Dortmundis laenul,» ütles Rummenigge. «Ta sobib Bayernisse ideaalselt ning meil saab siin temaga palju nalja.»

Memmingen asub Baierimaal Münchenist 115 km kaugusel Baden-Wüttenbergi liidumaa piiril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles