Statistika El Clasico eel: kui Ronaldo lööb värava, siis Real ei kaota

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo (vasakul) ja Lionel Messi.
Cristiano Ronaldo (vasakul) ja Lionel Messi. Foto: SCANPIX

Homme toimub selle hooaja esimene El Clasico, kui Hispaania jalgpalliliigas lähevad vastamisi FC Barcelona ja Madridi Real. Kui näiteks Gareth Bale’i ja Neymari jaoks on tegemist esimese El Clasicoga, siis loomulikult on sellise mängu eel tehtud ka kõikvõimalikku statistikat.

Üks huvitavamaid fakte on mängu eel kindlasti see, et Madridi Real ei ole Hispaania liigas kordagi pidanud kaotusekibedust tundma, kui väravani on jõudnud nende superstaar Cristiano Ronaldo. Kui Ronaldo on Hispaania liigas värava löönud, siis nendes matšides on Real teeninud 84 võitu ja saanud kuus viiki.

Muud statistikat:

  • Ronaldo löönud viimases kuues Barcelona koduväljakul peetud kohtumises värava (kokku kaheksa väravat). Ka sel korral on võõrustaja rollis just Barcelona.
  • Kõikide sarjade peale pole Barcelona tundnud viimases viies El Clasicos võidurõõmu. Viimasest viiest El Clasicost on kaks lõppenud viigiga ja kolm Reali võiduga.
  • Barcelona pole koduväljakul suutnud Reali vastu oma väravat puhtana hoida alates 2010. aastast, kui Jose Mourinho esimeses El Clasicos alistas Barcelona Reali koguni 5:0.
  • Kui Lionel Messi lööb homme värava, siis saab temast El Clasico läbi aegade suurim väravakütt. Praegu jagab Messi esikohta Alfredo Di Stefanoga. Mõlema mehe arvel on 18 tabamust. Ronaldo jagab 12 tabamusega selles arvestuses seitsmendat kohta.
  • Barcelona on koduses liigas võitnud praeguseks 19 kohtumist järjest, viimati suutis Nou Campilt punktiga lahkuda just Real, kes mullu oktoobris mängis seal välja 2:2 viigi. Real pole samal ajal võõrsil kaotanud liigamängu alates veebruarist, kui 0:1 jäädi alla Granadale.
  • La Ligas on peetud läbi aega 166 El Clasicot: Real on nendest teeninud 70 võitu, Barcelona 64 võitu ja 32 matši on jäänud viiki. Real on nendes matšides löönud 270 ja Barcelona 259 väravat.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles