Alaver: olen treener, mitte peatreener

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver.
Mati Alaver. Foto: Kristjan Teedema

Suusakoondise pressikonverentsi järel tekkis meedial kimbatus, kuidas tituleerida eestkõnelejat Mati Alaveri. Need, kes nimetasid teda peatreeneriks, panid puusse.

«Et mis amet on kirjas mu nimekaardil?» kordas Alaver Postimehe küsimust, olles ise just jõudnud Olose lumelaagrisse ja transportides suusatajaid majutuspaika. «Nimekaardil on kirjas: lihtne suusatreener.»

Alaver selgitas, et maailmas on koondise ülesehitamisel erinevaid mudeleid. Kus juhib seltskonda peatreener, kus mänedžer, kus direktor. «Eesti suusaliit on palganud murdmaadirektoriks Raul Olle, tema juhib kõike.»

Veel kevadel käis jutt, et Alaverist võib saada peatreener, kui alaliit täidab tema seatud tingimused. Järelikult pole täitnud?

«Mul on oma nägemus organisatsiooni toimimisest,» selgitas Alaver ja andis mõista, et tema seatud tingimusi pole täidetud. «Kas minust võib saada peatreener? Elu on õpetanud, et siin ilmas ei saa midagi välistada.»

Küsimusele, kas suusaliit töö eest ikka maksab, vastas Alaver: «Minu töötingimused on korrektsed ja head.»

Kuidas artiklites Alaveri siiski tituleerida?

Alaver: «Kirjutage: suusa­treener. Või Eesti Vabariigi kodanik. Pole mingit vahet.»

Lõpetuseks kiitis Alaver, et Olose lumeolud olla viimase kümnendi parimad ja nüüd läheb lahti tõsine töö paremaks saamise nimel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles