Täna stardib Venemaa superliiga – koos Oliver Vennoga

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Venno.
Oliver Venno. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Venemaa võrkpallimeistrivõistluste tippliiga avamängus on täna õhtul vastamisi Nižni Novgorodi Gubernija ja Oliver Venno koduklubi Permi Prikamje. Mängitakse Eesti aja järgi kell 18 novgorodlaste koduväljal. Möödunud hooajal üllatavalt südilt mänginud Gubernija (vahepeal võideti 13 mängu järjest) lõpetas Superliiga turniiri neljandana, Prikamje säilitas koha kõige tugevamate hulgas üleminekuturniiril.

23-aastane Oliver Venno debüteerib superliigas Permi meeskonna diagonaalina. Rahvusvaheliselt tuntud tähti selles klubis ei ole, ent eelmine hooaeg ja tänavusügisestel karikavõistlustel näidatu tõid välja Prikamje sisuka olemuse, nii et alahinnata permlasi ei maksa. Seniste kohtumiste põhjal võib loota, et Venno alustab põhikuuikus, kirjutab volley.ee.

Prikamje tänase vastase Gubernija liider on septembris Euroopa meistriks ja Maailmaliiga võitjaks kroonitud Venemaa meeskonna põhidiagonaal Nikolai Pavlov. Palle tõstab tänavugi ette Soome koondise põhisidemängija Mikko Esko (35). Hooajavahetusel ei murdnud klubile truudust ka ükski teine vajalik mängija.

Superliiga põhiturniir kestab aprilli keskpaigani. Nagu mullugi on 16 meeskonda jagatud kahte kaheksaliikmelisse gruppi (Sinine ja Punane), kus mängitakse kõigepealt kaks ringi (kodus ja võõrsil). Järgneb üheringiline turniir, mille käigus kohtuvad omavahel Sinise ja Punase grupi meeskonnad, seejärel, pärast 22. vooru, algavad väljalangemismängud.

Permi Prikamje kuulub Sinisesse gruppi koos Novosibirski Lokomotiivi, Moskva Dünamo, tiitlikaitsja Belgorodi Belogorje, Nižni-Novgorodi Gubernija, Kemerovo Kuzbassi, Jaroslavli Jaroslavitši ja Harkovi Lokomotiiviga (Ukraina).

Punases grupis on Kaasani Zeniit, Ufaa Ural, Novõi Urengoi Fakel, Surguti Gazprom-Jugra, Krasnodari Dünamo, Grõznõi VK, Tjumeni VK ja Soligorski Šahtjor (Valgevene).

Kemerovo Kuzbass võõrustab täna Mokva Dünamot, Belgorodi Belogorje Harkovi Lokomotiivi ja Novosibirski Lokomotiiv Jaroslavli Jaroslavitšit. Permi meeskonna kord külalisi vastu võtta saabub juba teises voorus, 2. novembril, kui vastaseks on maailmakuulus Kaasani Zeniit eesotsas Venemaa koondise mullu olümpiavõidule juhtinud peatreeneri Vladimir Aleknoga. Kolmas vastane on 27. novembril taas üks kullanõudlejatest – Novosibirski Lokomotiiv, tänavune Euroopa Meistrite liiga võitja ja klubide MM-i hõbe. Kohtutakse Siberis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles