Platini ja Blatteri vägikaikavedu võib viia jalgpalli MMil suurte muutusteni

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Jalgpalli Liidu UEFA president Michel Platini.
Euroopa Jalgpalli Liidu UEFA president Michel Platini. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu president Sepp Blatter teatas hiljuti, et MM-finaalturniiril peaks olema senisest rohkem Aafrika ja Aasia võistkondi, seetõttu tuleks aga vähendada Euroopa tiimide arvu. Nüüd tuli Euroopa Jalgpalli Liidu UEFA president Michel Platini välja avaldusega, et MMil osalevate riikide arvu võiks hoopiski tõsta.

Praegu mängib MM-finaalturniiril 32 riiki, Platini arvates tuleks see number aga tõsta 40 riigini. Praegu on Aafrikal MMil viis kohta ning Aasial neli või viis (sõltub, kas viies tiim saab play-off’ist edasi või mitte), kirjutab Eurosport.

«See oleks kõigile hea,» põhjendas Platini ajalehele The Times, miks tuleks MMil osalevate riikide arvu tõsta. «Olen hr. Blatteriga nõus, et Aafrika ja Aasia vajavad MMil rohkem kohti, kuid Euroopalt (Euroopal on 13 kohta) kohtade ära võtmise asemel tuleks hoopis MMil osalevate riikide arvu tõsta.»

«Niimoodi saaks Aafrika kaks, Aasia kaks ja Põhja-ja Kesk-Ameerika juurde samuti kaks, Okeaania ühe ning Euroopa ühe koha,» lisas Platini, kelle arvates võiks selline muudatus jõustuda juba 2018. aasta MMiks.

Viimati tõsteti jalgpalli MMil osalejate arvu enne 1998. aasta MMi. Enne seda mängis MM-finaalturniiril 24 riiki, alates 1998. aastast on MMil pallinud 32 riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles