Klitško – poksiajaloo kõige õnnetum valitseja

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško oma meistrivöödega.
Vladimir Klitško oma meistrivöödega. Foto: SCANPIX

Raskekaalu poksi valitseja Vladimir Klitško kaitses oktoobri alguses edukalt tiitlit, kui ta alistas Moskvas venelase Aleksandr Povetkini. Klitško sai pärast matši ohtralt kriitikat, kuna ta ei suutnud vastast nokauteerida ja tegeles lisaks liigse «kallistamisega». Seega said taaskord hoogu juurde jutud, et Klitško ei ole ikka tõeline tšempion ja ala suurkujude sekka tal asja ei ole.

«Viimastel aastatel on ringelnud jutud, et raskekaalupoks on surnud. Selliseid mõtteid on avaldanud nii ekperdid kui ka tavalised spordifännid. Seda paljuski seetõttu, et USA-l ei ole korralikku tegijat,» kirjutatakse boxingnews24.com veergudel.

«Kuna USAst ei ole praegu ühtegi tõelist tšempionit, siis kasutatakse ka terminit, et raskekaalupoks on surnud,» põhjendatakse veel, miks Klitškod ei taheta võrrelda ala suurkujudega. «Siiski hakkavad esile kerkima sellised nimed nagu Deontay Wilder ja Bryant Jennings. Nad ei ole siiski veel piisavalt kogenud, et saada õigust tiitlite peale poksida.»

«Lisaks ei taheta Klitškod ala suurkujude sekka lugeda, kuna ta on poksimaailma viimasel ajal näiliselt liiga lihtsalt domineerinud,» kirjutatakse veel. «Viimase seitsme aasta jooksul on Klitško alistanud põhimõtteliselt kõik olemasolevad vastased, kui tema vend Vitali kõrvale jätta.»

Nii loetaksegi Klitškod kõige õnnetumaks profipoksi valitsejaks, kuigi tema arvel on profikarjääri jooksul 61 võitu ja vaid kolm kaotust. Viimati lahkus WBA, WBO, IBFi ja IBO meistrivööde omanik ringist kaotajana 2004. aastal, kui ta jäi alla ameeriklasele Lamon Brewsterile.

Järgmise tiitlimatši peaks 37-aastane Klitško pidama märtsis, kui eeldatavasti on tema vastaseks seni vaid võite tunnistanud bulgaarlane Kubrat Pulev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles