Saksamaa alaliidu otsus: Leverkuseni fantoomvärav jääb kehtima

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pall on Hoffenheimi võrgus, kuigi ka Stefan Kiessling (vasakul) ise arvab, et on selle väravast mööda saatnud.
Pall on Hoffenheimi võrgus, kuigi ka Stefan Kiessling (vasakul) ise arvab, et on selle väravast mööda saatnud. Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpalliliidu komisjon otsustas, et Leverkuseni Bayeri 2:1 võit Hoffenheimi üle jääb kehtima hoolimata sellest, et Bayeri võiduväravaks loetud tabamuse puhul pall tegelikult väravajoont ei ületanud. Kordusmängu ei peeta.

Stefan Kiesslingi löök maandus väljaspool väravaposti küljevõrgus, kuid lipsas võrgus olnud augu tõttu sealt väravasse. Väljakukohtunik Felix Brych ega tema abilised toimunut ei märganud ning lugesid tabamuse määrustepäraseks.

Komisjoni hinnangul jääb mängutulemus jõusse, kuna Brych ei rikkunud ühtegi reeglit. «Saame aru, et otsus ei pruugi olla sportlikus plaanis rahuldav, aga meie saame hinnata vaid seda, kas kohtunik tegutses reeglipäraselt,» selgitas alaliidu pressiesindaja Hans Lorenz.

Hoffenheimil on siiski veel võimalus komisjoni otsus edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles