WADA jõudis Jamaicale dopinguskandaali uurima

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doping.
Doping. Foto: SCANPIX

Maailma antidopinguagentuuri (WADA) kolmest liikmest koosnev komisjon jõudis eile Jamaicale, et selgust tuua mõne nädala eest kerkinud dopinguskandaali.

Jamaica Antidopingu Agentuuri tegevdirektor Renee Anne Shirley avalikustas mõned nädalad tagasi, et Jamaica sprinterid said möödunud suvel toimunud Londoni olümpiamängudeks valmistuda mitu kuud selliselt, et neid dopingukasutamise vastu ei testitud. Kui WADA esindajad soovisid kohale sõita ja Jamaical asja uurida, väitsid sealsed esindajad, et saavad maailma antidopinguagentuuri võõrustada alles uuel aastal. WADA polnud sellise lahendusega nõus ning nii lendas komisjon asja uurima juba eile.

WADA poolt saadeti Jamaica juhtumit juhtima haridus- ja arendusprogrammi direktor Rob Koehler, standardnormide osakonna juht Rune Andersen ja programmi arendusdirektor Kerwin Clarke.

Jamaica sprinteritest võitis Usain Bolt Londonis kolm olümpiamedalit, Shelly-Ann Fraser-Pryce sai kaela ühe kulla ning kaks hõbemedalit ja Yohan Blake lahkus samuti Inglismaalt kolme medaliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles