Kuidas Ojamaa 40 000 poolakat marru ajas?

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa (vasakul) kohtumises Poznani Lechi vastu.
Henrik Ojamaa (vasakul) kohtumises Poznani Lechi vastu. Foto: Facebook / Varssavi Legia

Selle aasta jaanuaris mängis jalgpallur Henrik Ojamaa klubijalgpalli veel Šotimaal Motherwellis, kuid juba siis ihkas teda enda ridades näha üks Poola tippklubi – Poznani Lech. Motherwell ei olnud jaanuaris veel nõus eestlasest loobuma, kuid tegi seda suvel.

Ojamaa üleminek oli omamoodi põnev ja vastuoluline, sest lisaks Lechile astus lahingusse äsja meistriks tulnud Varssavi Legia. Kuni viimase hetkeni tegid klubid kordamööda pakkumisi ning Ojamaa jõudis lühikese aja jooksul mõlema meeskonnaga tutvumas käia. Võitluse eestlase eest võitis Legia ning tänaseks on Ojamaast saanud tiitlikaitsjate kindel põhimees.

Sellel pühapäeval läksid Lech ja Legia kohalikus «El Klasyczny’s» vastakuti. Poznanis toimunud kohtumist oli vaatama tulnud ligi 40 000 inimest ning kodumeeskonna fännid ei olnud Ojamaa suvist otsust veel unustanud. Fakt.pl kirjutab, et juba soojenduse ajal kõlas kõikidelt tribüünidelt Ojamaa suunas karme sõnu ning hüüded jätkusid terve mängu vältel. Poola jalgpallifänn selliseid asju niisama naljalt ei unusta ning ilmselt võib Ojamaa arvestada, et ka tema järgnevad kohtumised Poznani kuulsa fännarmeega ei pruugi kuigi sõbralikud tulla.

Kusjuures nn «Ojamaa intsident» ei olnud meeskondade vahel esmakordne. Lechi poolehoidjad on ka varem süüdistanud Legiat nende meeste «varastamises» - väidetavalt teevad Lechi skaudid kõva tööd ja otsivad andekaid mängumehi, kuid kui tehinguks läheb, siis ilmub välja Legia, kes parema pakkumisega mängumehe Lechi nina alt endale napsab.

Seekordne omavaheline lahing lõppes 1:1 viigiga. Ojamaa alustas mängu algkoosseisus ning vahetati mõned minutid enne lõpuvilet puhkama. Liigatabelis hoiab Legia 28 punktiga esikohta, sama palju punkte kogunud Sergei Mošnikovi koduklubi Zabrze Gornik on teine, Lech on 20 punktiga kuues.

Vaata videot Lechi ja Legia mängu ajal valitsenud meeleolust:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles